Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

EOS Ana Ağı, Başladıktan İki Gün Sonra Dondu

16 Haziran tarihinde Twitter ve Steemit’teki paylaşımlara göre EOS ana ağı, aktifleşmesinin ardından 48 saat bile geçmemesine rağmen çalışmayı durdurdu.

BP’ler ve birçok destek düğümü hatayı tanımlayıp çözmek için çırpınırken, EOS ana ağı üzerindeki işlemler donmuş durumda.  İşlemlerin donmasının sebebi hala bilinmezken, EOS ana ağı üzerine Streemit’ten paylaşılan durum güncellemesi de açık değil.

EOS’un BP adaylarından EOSUK, ana ağ çökerken EOS ağ monitörünün birçok BP’yi kırmızı gösterdiğini, bunun da söz konusu BP’lerin API’lerinin yanıt vermediği anlamına geldiğini belirtti. EOSUK’in Twitter hesabına göre, ağın donma nedeni Ddos saldırıları olabilir.

En popüler 21 blok üreticisi ve destek düğümü, hata saptandıktan yaklaşık bir saat sonra Streemit üzerinden zinciri aktifleştirmek için bir formül bulduklarını söylediler. Raporlarının yayınlanmasından üç ila altı saat kadar sonra da normal fonksiyonların kullanılabilir olacağını eklediler.

EOS, başlamadan önce topladığı yaklaşık 4 milyar $’la şu an için dünyada en çok fon toplanan ICO olarak dikkat çekiyor. Merkeziyetsiz uygulamalar (DApps) platformu arenasında Ethereum ile rekabet etmeyi hedefleyen girişim, blockchain’ler arası iletişimi tesis ettiğini iddia ediyor.

Piyasalar, bu arızaya ılımlı bir karşılık verdi.  EOS fiyatları, geçtiğimiz 24 saatten basın zamanına kadar %3 oranında değer kaybetti. Coinmarketcap verilerine göre, şimdi koin başına 10.43 $’dan işlem görüyor.

EOS, basın zamanı içerisinde Cointelegraph’ın konu hakkında yorum alma isteğine ise cevap vermedi.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment