Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Rusya’nın En Büyük İki Bankası Kendi Kripto Para Bankacılık Çözümlerini Denemeye Başlıyor

Rusya’nın en büyük iki bankası olan Alfa-Bank ve Sberbank, altı “en güvenilir” kripto para birimi için kendi ticaret çözümlerini başlatma sürecini başlattı.

Bu iki banka tarafından gerçekleştirilecek olan projeler daha önceden haberini yapmış olduğumuz tüm kripto para piyasasına katılmak isteyen kişilerin kayıt altına alınmalarını zorunlu kılan yeni Rus merkez bankası yönetmelikleriyle uyumlu bir şekilde gerçekleştirilecek.

Sberbank Özel Bankacılık müdür yardımcısı Anna Ivanchuk:

“Müşterilerimize, Rusya’daki bu ilgi çekici ürüne yatırım yapmalarını sağlayacak yasal gerekliliklere tam olarak uyum sağlayan dijital varlıklara tamamen şeffaf bir giriş sunmak istiyoruz”

Alfa-Bank’ta ürün geliştirme müdürü olan Anton Rakhmonov ise kripto para birimlerinin küresel bir fenomen haline gelmesinin yalnızca an meselesi olduğunu ve bunun göz ardı edilmesinin aptalca olacağını söyleyerek şunları ekledi:

“Amacımız, CFA yatırım varlıklarının tanınması kararını benimsenme sürecini hızlandırmak ve bunları mümkün olduğunca çabuk yasal alana tanıtmak”

Bu platformlarda hangi kripto paraların yer alacağı henüz tam olarak netlik kazanmamak ile birlikte Rus gazetesi Kommersant geçtiğimiz günlerde yapmış olduğu bir haberde; Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum ve Litecoin’in, tüm kripto para piyasasının % 75‘ini oluşturduğunu öne sürerek, bunların belirtilen 6 kripto para birimi arasında olacağını öne sürmüştü.

Fakat bu sistem kripto para birimlerinin direkt olarak müşterilerin kontrolü altında olacağı anlamına gelmemekte.

Bankaların kullanacağı altyapının tedarikçisi AddExapital‘in yönetici ortağı Alexei Prokofiev:

“Müşteri aslında bir fon birimi alıyor. Bu fonları destekleyen varlıklar bankaların kontrolü altında depolanmakta ve Group IB siber güvenlik şirketi tarafından denetlenmekte. Fon birimi likit bir şekilde bulunmakta, bu nedenle müşterinin para birimine herhangi bir zamanda para çekme talebinde bulunması mümkün oluyor”

Prokofiev, kripto para birimlerinin Bitstamp veya Kraken gibi denetlenmiş kripto para birimi borsaları kullanılarak alınacağını ve satılacağını da sözlerine ekliyor.

Kripto para birimleriyle sürekli olarak etkileşim içinde olan bir ülke olan Rusya’nın ticari banka seviyesinde kripto para birimlerine ilk giren ülkelerden biri olması önemli bir gelişme olmakta.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment