Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Milyarder Yatırımcı, Bitcoin Fiyatının 2022’de Neden 250.000 $ Olacağını Açıkladı

Girişim sermayedarı ve yatırımcı milyarder Tim Draper, bitcoin fiyatının en yüksek seviyesinden %67 oranında düşüş gösterdiği 2018’in ilk çeyreğinde dahi yükseleceğine olan inancını sürdürüyor.

CCN’in raporuna göre Draper, bitcoin fiyatının 2022’de 250.000 $’a ulaşacağını öngörmeye devam ediyor. Bu, 2014’te katıldığı ünlü İpek Yolu açık artırmasında ABD Askeri Servisi’nden 30.000 BTC aldığı zaman koin başına ödediği 650 $’dan çok yüksek bir tahmin.

Finansal yayınlardan TheStreet’e verdiği röportajda marketin son zamanlarda girdiği dar boğazın piyasalara olan güvenini sallamadığını söyleyen Draper,  “Bitcoin fiyatlarının yükselmeye devam ettiğini göreceğiz, tahminlerimi dört yıl içerisinde 250.000 $ bandını göreceğimiz şeklinde revize ediyorum.” diye de ekledi.

Yatırım yaptığı tek kripto para birimi bitcoin olmayan ünlü milyarder, bu tahminlerini kripto paraların genel para piyasasına sürat kazandıracağı görüşü üzerine kuruyor. Öyle ki, ona göre global para birimi marketi gelecek on yıl içerisinde 140 trilyon $’ı vuracak:

“Kripto para birimlerinin paranın hızını artıracağını umuyorum, şu anki 86 trilyon dolarlık küresel para birimi piyasası önümüzdeki 10 yılda yaklaşık 140 trilyon dolar olacak ve bu büyüme kripto para birimlerinde gerçekleşecek. Aslında, resmi para birimlerinin kullanımdan düşeceğini tahmin ediyorum ve kripto paralar bu pazarın 100 trilyon dolar kadarını oluşturacak. Bitcoin’in de bu pazarın yaklaşık% 10’u, veya bir başka deyişle 10 trilyon dolar kadar olmasını bekliyorum. Orada büyümek için çok yer var.”

Kaliforniya’yı üç farklı eyalete bölmek için bu kasım ayındaki oylamada görüşülecek yüksek profilli bir planın da arkasında olan Draper, dünyanın kripto paraları sadece bir yatırım aracı olarak değil, günlük hayat kullanımı için de benimsemek üzere büyük bir eğilim içerisinde olduğunu öne sürdü.

“Yaklaşık dört yıl içinde, insanlar kripto paralarla ödeme yapmaya başladıklarında büyük bir değişim yaşanacağına inanıyorum. Bitcoin bloğu, zamanında küçük işlemler yapmak için çok yavaştı, bu yüzden bir değer deposu olarak daha iyi iş görüyordu. Ancak, zaman geçtikçe daha fazla teknolojik gelişme, bitcoin kullanmayı daha kolay hale getirdi.” diyen milyarder, ikinci katman ölçekleme çözümleri, Lightning ağı ve bitcoin cash (BCH) gibi alt koinleri örnek verdi.

“Resmi para birimlerinin de en nihayetinde kahve için kuruşlarla ödeme yapmaya çalışıldığında modası geçmiş olacak.”

Draper, bitcoin fiyatlarının nereye varacağından bağımsız olarak elindeki koinleri satmaya yanaşmayacağını söyledi. Böyle bir eylemin geçmişe dönmek olacağını belirtti.

“Bitcoin’imi satmakla hiç ilgilenmiyorum. Ne için onu satabilirim ki? Kripto paradan resmi paraya geçmek, altın için kabuklarla ticaret yapmak gibidir. Bu da geçmişe dönmektir. Uzun vadeli düşünüyorum, kullanacağım, harcayacağım, yatırım yapacağım ya da sadece saklayacağım.”diyerek sözlerini noktaladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment