Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

EOS Geliştiricileri, ABD’deki Öğrencilere Ders Anlatacak

Son dönemin en dikkat çeken kripto paralarından biri olan EOS’un geliştirici ekibi, ABD’nin Virginia Tech üniversitesinde eğitim gören öğrencilere ciddi bir yardımda bulunmaya hazırlanıyor. EOS’un arkasındaki şirket olarak da bilinen Block One’nın yayınladığı duyuruya göre şirket, Virginia Tech’in Bilgisayar Mühendisliği bölümüne tam 3 milyon dolar bağışlayarak, ordaki öğrencilerin kendilerini Blockchain konusunda geliştirmelerini hedefleyecek.

Block One’da şu anda CTO olarak çalışan ve kendi de Virginia Tech sıralarından geçen Dan Larimer de proje kapsamında bölüm öğrencilerine çeşitli dersler verecek. Aynı zamanda üniversitede Blockchain tabanlı seminerler ve söyleşiler düzenlenmesi için de ciddi bir çalışma yapılacak.

Araştırma, geliştirme ve eğitim kalitesi ile dünyanın en önde gelen teknik üniversitelerinden biri olarak gösterilen Virginia Tech, Blockchain konusunda da öncü olmak için çalışmalara devam ediyor. Son olarak çeşitli alt yapının sağlanması için fakültenin ciddi bir yatırım hazırlığında olduğu da belirtilmişti.

Geçtiğimiz Mart ayında da üniversiteye gelen Dan Larimer, öğrencilere Blockchain teknolojisi ile ilgili bilgi vermiş ve teknolojinin dünyaya olan etkisinden bahsetmişti. Daha sonra da bir soru cevap etkinliği düzenlenmiş ve Larimer, Blockchain’e ve gelecekteki planlarına dair sorulan soruları içtenlikle cevaplamıştı.

Bilgisayar Mühendisliği fakültesi dekanı Cal Ribbens ise yaptığı açıklama ile dünyanın en önde gelen firmalarından birisi ile iş birliği yapacak olmalarını müthiş bir haber olarak nitelendirirken, konuyla ilgili konuşan Dan Larimer ise şunları kaydetti:

”Block.one Blockhain konusunda hayli hırslı bir şirket ve onun dünyaya olan etkilerini herkese anlatmak istiyor. Bu noktada kalifiye öğrenciler ile de bunu buluşturmanın iyi bir fikir olacağını düşündük. Öğrencilere doğru şeyleri vererek, onlardan iyi sonuçlar çıkarmalarını bekleyebiliriz.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment