Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Brian Kelly: Bitcoin Cash Daha Fazla Kullanım Sayesinde İyiye Gidebilir

Kripto paralar üzerine yatırım şirketi olan BKCM LLC’nin CEO’su ve kurucusu olan Brian Kelly, 21 Mayıs tarihinde CNBC ile yaptığı röportajda Bitcoin Cash hakkında olumlu ve artışa yönelik yorumlarda bulundu.

Cumartesi günü BCH madencilerinin BCH geliştirme fonunu oluşturmak için bir toplantı yaptığı haberleri gelmişti. Kelly’nin aktardığına göre madenciler madencilikten gelen ödülün küçük bir kısmını ayırıp bunu BCH eko sisteminin gelişmesi için harcamayı planlamakta. Eğer bu fon sağlanabilirse bu Bitcoin Cash’in değerini yükseltebilir.

Brian Kelly şunları ifade etti:

”Blockchain böyle değer kazanır. Kullanışlılığın maddi değere dönüştüğü bir alanda durmadan daha fazla kullanım sağlayacaksınız. Bu durum bitcoin cash için oldukça olumlu olabilir.”

5 Mayıs tarihinde 1600 dolar üstüne çıkan BCH birim fiyatı daha sonra düşüş yaşamıştı. Son 24 saat içerisinde BCH neredeyse %6,64’e yakın bir değer kaybı yaşadı ve değeri basın saatine göre 1290 dolardan 1196 dolar seviyelerine indi. Gene de Nisan ayındaki 760 dolarlık fiyatına göre çok iyi bir yerde diyebiliriz.

BCH 2017 yılının ortalarında Bitcoin’in ölçeklenebilirlik probleminden doğan bir hard fork sayesinde yaratılmış bir eşler arası kripto para birimi. Güncellenmiş konsensüs kuralları ile BCH blok boyutlarını arttırıp büyüyebildi ki bu daha fazla işlemin yapılmasına olanak sağladı.

Bu ayın başlarında Bitcoin taraftarı bir topluluk Bitcoin.com’a dava açma planını açıklamıştı. Üyeler BCH ‘peygamberi’ Roger Ver tarafından yönetilen bu kripto ve cüzdan servisinin BTC ve BCH ayrımı konusunda suyu bilerek bulandırdığı ve kullanıcıların yanlış kripto para satın almalarına yol açması sebebiyle oldukça kızgındı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment