Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

True USD, Sonunda Binance’e Girdi

Binance’e ekleneceği haberleri sonrasında adeta ortalığı yangın yerine çeviren True USD, sonunda dünyanın belki de en bilindik kripto para borsasında işleme başlarken; True USD’nin tahtını sallamaya geldiği Tether ile ilk günden benzer likidite yakalaması da dikkat çekti.

Binance’de listelenmeye başlayan yeni nesil stabil koin; dönem dönem 1.02 dolar seviyelerinde gezerken; bir ara 1.10 dolarlara kadar çıktı ancak yine de pozisyonunu korumayı başardı. Geçen sefer yaşananların aksine, 1.3 dolar seviyeleri bu sefer görülmedi ve daha enteresan olaylar yaşanmadı.

Son 24 saatte, yaklaşık 12 milyon dolarlık bir işlem hacmi yakalayan stabil koin; şu anda da dolaşımda 18 milyon adet koin ile temsil ediliyor. True USD’nin ilk baştaki koin sayısı ise 4 milyon adetti.

Tether’in birçok alt koin ile doğrudan takas edilebiliyor oluşunun aksine True USD’nin şu aşamada böyle bir şansı yok ve haliyle Tether kadar geniş bir kullanım amacına sahip değil. Ancak piyasada yaşanan ciddi düşüş dönemlerinde birçok kişi için Tether’den daha iyi bir alternatif olabileceği de gelen yorumlar arasında.

Öte yandan Binance Coin’de de ciddi bir Satoshi bazında değer artışı yakalanmış durumda. Bitcoin’in 8 bin dolar seviyelerine gerilemesinin ardından 14 dolardan işlem gören BNB, satoshi bazında Bitcoin’e karşı önemli bir değer kazanırken; bu alanda önemli günlerinden birini yaşıyor.

Şu aşamada Tether’in hacim oranlarına yaklaşması zor görülen True USD, buna karşın gelecekte Tether’e büyük bir alternatif olarak görülüyor. Şu sıralarda stabil koin piyasasının yüzde 15’ini elinde tutan Tether; tabii ki de sektörde eski olmasının avantajını kullanıyor.

True USD akıllı kontrat üzerinden çalışırken; müşteriler sadece uygulama üzerinden dolar karşılığı yeni koinleri alabiliyor ancak tabii ki de dönem dönem bazı sorunlar yaşanıyor. Özellikle de yeni bir borsada listelenme haberi arz talep dengesini bozarken; bu konu ile ilgili şirketin resmi hesabından da bir açıklama yapıldı ve şu ifadeler kullanıldı:

”True USD, dolar karşılığı satın alınabilir. Üçüncü ve güvenilir bir hesaptaki dolar bakiyeniz karşılığında ancak True USD alabilirsiniz ancak yeni bir borsa listelenmesi gibi karmaşık süreçlerde, arz talebi geçebilir.”

Şu aşamada talebin artışı net olarak karşımıza çıkarken; 18 milyon tokenin dolaşımda olmasının da bununla ilgili olduğu belirtiliyor. Bitcoin’in değer kaybettiği bu günlerde yatırımcı için güvenilir bir liman olma felsefesi ile yola çıkan True USD’nin gelecekte nasıl bir rol oynayacağı ise merakla bekleniyor.

Kaynak: Cryptovest

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment