Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

EOS Nedir? İşte Bilmeniz Gereken Her Şey

Kripto paraların ve Blockchain teknolojisinin hayatımıza kattıkları sadece birkaç süslü kelimeden ibaret değil. Gerçekten de bu ikili, dünya ekonomisinde taşları yerinden oynatan birer büyük fenomen haline gelmeye başladı. Gerek teknoloji gerekse de finans endüstrisinde büyük ve köklü değişiklikler yapma potansiyeli olan bu ikilinin önemli  bir temsilcisi ise EOS. 

Özellikle son dönemlerde yüksek fiyat artışları ile ismini gördüğümüz ve yükselişini sürdüren Hong Kong merkezli şirket; Blockchain’in hem finans hem de teknoloji sektörünü nasıl değiştirebileceğinin güzel bir örneği.

Temmuz 2017’de piyasaya çıkan ve daha aslında emekleme aşamasında olan EOS kripto parası, EOS IO platformunda kullanılan bir ürün. Aynı NEO ve Ethereum gibi EOS da kullanıcılarına blockchain temelli uygulamalar yapma şansı veriyor ve merkezi olmayan uygulamalara odaklanıyor. Akıllı kontrat kullanımı diğer operasyonlar da ekosistemde yer alan unsurlar olarak göze çarparken, uygulama geliştirme özelliğinin geleceği tam tarih ise Haziran 2018 olarak ifade ediliyor.

EOS tokeninin dağıtımının başladığı bugünlerde fiyatlardaki ciddi ivme de gözlerden kaçmıyor. Artık sektörün top 10’una girmeyi başaran EOS, Binance platformu üzerinden yatırıma ve ticarete açık durumda yer alıyor.

EOS Nedir?

EOS aslında en temel olarak Ethereum ve Bitcoin Blockchain platformlarının birer füzyonu ve kaynaşması gibi düşünülebilir. EOS IO’nun esas amacı, geliştiricilerin kolay, sade ve anlaşılır  bir şekilde uygulama geliştirmesini mümkün kılmak. Birçok insan biraz da haklı bir sebeple kripto paralardan kazanılacak gelirlere odaklanıp kendilerini kripto paraların finansal özellikleri ile bağdaştırsa da, EOS örneği işin Blockchain kısmını iyi yapan bir oluşumun nasıl zirveye oynayabileceğinin Ethereum, NEO ve Stellar ile birlikte çok önemli bir kanıtı. Bu kripto paralar yüksek işlem hacimleri ve kar marjlarının yanı sıra, aynı zamanda işe yarayacak Blockchain tabanlı uygulamaları da hayata geçirerek; yaşama bir dokunuş yapıyorlar.

Tarihin belki de en büyük ICO’larından biri olarak adlandırılan EOS ICO’sunda, sahip şirket Block One, neredeyse 1 yılda 700 milyon dolarlık bir parayı toplamayı başardı. Yatırımcılara sadece kripto para alacağı yönünde bangır bangır uyarı yapıldığı ve asla bir sahiplik olmayacağı yönüne ciddi şekilde dikkat çekildiği bir ortamda, böylesi bir parayı toplamak gerçekten büyük bir başarı olarak adlandırılıyor. Block One, tüm bu parayı EOS IO platformunu geliştirmek için kullanacağını açıklamıştı.

EOS: Hız ve Ölçeklenebilirlik İçin Tasarlandı

Şirketin white paperına bakılacak olursa, açık kodlu EOS IO’nun tasarlanma ve ortaya çıkış amacı, tamamen ciddi hızda gönderim sağlamak ve ölçeklenebilirliğe katkıda bulunmak. Kripto paraların bir kısmı büyüdükçe ciddi ölçeklenme ve hız sorunu yaşarken bunu yaşamak istemeyen EOS, müşterilerine asla böyle bir sorun olmayacağını da belirtmekten geri durmuyor.

Yani, platform hem geliştiriciler için bulunmaz bir nimet haline dönerken, aynı zamanda traderlar için de hızı ve ölçeklenebilmesinin getirdiği likiditesi ile, önemli bir yatırım aracına dönüşmüş durumda.

Binance’de EOS Alıp Satmak

Binance’nin işe girişmesi, kripto para ile ilgili önemli bir gelişme olarak değerlendiriliyor. EOS, şu anda Binance üzerinden alınıp satılabiliyor. Yatırımcılar EOS’u alıp portföylerine ekleyip, istedikleri zaman da satışı gerçekleştirebiliyor. Ciddi işlem hacmini ve son zamanda yakaladığı ivmeyi, EOS’un teknik kapasitesinin gelişmişliğini ve bilinirliğini göz önüne alırsak, EOS, portföylerde giderek daha fazla bulunacak bir koin olarak görünüyor.

Binance borsasına kayıt olmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment