Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

EOS Kullanıcıları Yıllık Enflasyon Oranını Düşürmek İstiyorlar

EOS ağındaki kullanıcılar bundan birkaç gün önce ağdaki yıllık enflasyon oranını yüzde 5’ten yüzde 1’e indirmek için bir oylama yaptılar.

Ağdaki açıklamalara bakacak olursak EOS’un yıllık yüzde 5’lik enflasyonunun yüzde 4’ü eosio.saving hesabında tutuluyor, yüzde 1’i blok üreticilerin arasında paylaştırılıyor. Yayınlanan bilgiler bu hesaba her ay 3.6 milyon adet EOS’un aktarıldığını gösteriyor. Enflasyon mekanizmaları yüzünden bu sayı zaman geçtikçe artmaya devam ediyor.

EOS kullanıcılarının eosio.saving adlı bir hesap oluşturmalarının sebebi aslında bu hesapta yüklü miktarlarda EOS toplamak ve daha sonra bu EOS’un ne şekilde harcanacağına karar vermekti. Kullanıcılar buradaki EOS’ların ağı geliştirmek veya başka bir şey yapmak için kullanılabileceğini düşünüyorlardı. Ancak görünüşe göre bu düşünce yalnızca düşünce olarak kalmış. Kullanıcılar konu hakkında şu açıklamayı yayınladılar:

“Aradan 8 ay geçmesine rağmen hala eosio.saving hesabına aktarılan bu EOS’larla ne yapılacağı bilinmiyor. Bu tokenların sayısı artık çok aşırı düzeylere ulaşmış durumda ve eğer bu hesabın iyice büyümesine izin verirsek bu hesap zamanla ağa saldırmak için kullanılabilir.”

Şu anki verilere bakacak olursak bu oylamada toplamda 25 milyon adet EOS barındıran 778 farklı hesap oylamaya katıldı ve bunların tamamı enflasyon oranını düşürmeye yönelik oy kullandı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment