Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

CFTC Başkanı: Blockchain 2008’deki Krizin Etkilerini Hafifletebilirdi

Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu (CFTC) Başkanı Christopher Giancarlo’ya göre eğer 2008’de yaşanan ekonomik kriz sırasında Blockchain teknolojisi kullanılıyor olsaydı krizin etkileri kayda değer ölçüde hafifletilebilirdi.

ABD’deki finans regülatörlerinden Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu’nun (CFTC) başkanı Christopher Giancaro bundan iki gün önce Roma’daki bir etkinliğe katıldı. Giancaro günümüz finans piyasalarıyla, teknolojileriyle ve düzenlemeleriyle ilgili olan bu etkinlikte Blockchain teknolojisi hakkında bazı açıklamalarda bulundu.

Giancarlo etkinlik sırasında bir konuşma yaptı ve 2008 yılında yaşanan ekonomik krizden bahsetti. Giancarlo, ABD’deki regülatörlerin o dönemde ileri düzey teknolojilerden yararlanamadıklarını ve bu yüzden krize müdahale etme konusunda yetersiz kaldıklarını belirtti.

Giancarlo’nın açıklamalarına göre eğer regülatörlerin o dönemde Blockchain gibi bir teknolojiyi kullanma imkanı olsaydı krizin etkileri kayda değer ölçüde azaltılabilirdi. Çünkü regülatörler bu sayede kriz verilerine gerçek zamanlı olarak erişim sağlayıp bu verileri çok daha hızlı bir şekilde analiz edebilirlerdi. Kendisinin konu hakkındaki açıklamalarından bir kesit şu şekilde:

“Regülatörler bundan on yıl önce Wall Street’teki türev piyasasını Blockchain gibi bir teknolojiyle takip ediyor olsalardı her şey ne kadar farklı olurdu…En kötü ihtimalle bile bu krize çok daha hızlı, çok daha verimli, çok daha tutarlı bir şekilde müdahale edebilirlerdi.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment