Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ernst & Young Kripto Para Vergisi Hesaplamaya Başladı

150’den fazla ülkede hizmet veren Ernst & Young, ABD’deki kripto para yatırımcılarına özel bir hizmet sunmaya başladı. Kripto para yatırımcıları, EY ürünlerini kullanarak vergi borçlarını hesaplayabilecekler.

ABD’deki kripto para yatırımcıları, 2020’de yaptıkları bazı işlemler üstünden IRS’e vergi ödeyecekler. Ernst & Young tarafından yapılan açıklamaya göre yatırımcılar, ne kadar vergi ödemeleri gerektiğini Vergi Hesaplayıcı adlı bir yazılımı kullanıp öğrenebilecek.

Vergiler otomatik olarak hesaplanacak

Vergi Hesaplayıcı yazılımını kullanan yatırımcılar, kripto para borsalarında yaptıkları işlemleri doğrudan bu yazılıma aktarabilecekler. Burada hangi kripto para ile ne zaman, ne şekilde işlem yapıldığı listelenmiş olacak.

Gerekli bilgileri giren yatırımcılar, IRS’e tam olarak ne kadar vergi borçlarının olduğunu görebilecekler. Yazılım, yatırımcının hangi işlemden ne kadar sermaye kazancı sağladığını, ne kadar zarar ettiğini otomatik olarak hesaplayacak ve buna göre bir vergi formu oluşturacak.

EY Global Blockchain yöneticisi Paul Brody, yazılım hizmetinin zamanla ABD’den farklı ülkelere de sunulabileceğini açıkladı.

ABD’deki kripto para yatırımcıları, yaptıkları alım-satım işlemleri üstünden vergi hesaplıyorlar. CNBC, bu vergi borçlarının NFT kullanıcılarını kapsayabileceğini açıklamıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!