Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

EY: Ripple, Hindistan Bankalarının Üstünde Baskı Oluşturabilir

Danışmanlık şirketi Ernst & Young, Ripple teknolojisinin Hindistan pazarında oynayabileceği rolü değerlendirdi. Ripple’ın geleneksel bankacılık sektörü üstünde bir “baskı oluşturabileceği” ifade edildi.

Ernst & Young, bu ay blockchain teknolojisinin Hindistan’ın özel sektöründeki rekabeti nasıl etkileyebileceği ile ilgili bir rapor yayımladı. Bu bağlamda Bitcoin, Ethereum gibi blockchainlerin artıları ve eksileri incelendi.

Ripple ile rekabet etmek zorunda kalabilirler

Hindistan’daki bazı özel kuruluşlar, blockchain ile ilgili kendi bünyelerinde AR-GE çalışması yürütüyor. Bu alanda atılacak adımların, “ekonomik faydalarının” olabileceği aktarılıyor.

Kendi blockchain projesini geliştiren şirketler, bu projeler tamamlandıktan sonra halihazırda bu alanda hizmet veren şirketler ile rekabet etmek zorunda kalacak.

Ernst & Young raporuna göre finansal hizmetler sektörü, böyle bir rekabete tanıklık etmeye başladı bile. Uluslararası para transferinden örnek veren EY, raporunda Ripple ile ilgili şu notu paylaştı:

“Uluslararası para transferlerine aracılık eden geleneksel bankalar, Ripple gibi farklı para birimleriyle transfer yapmayı sağlayan blockchain araçları ile rekabet etmek zorunda kalabilir. Ripple daha hızlı, ucuz ve şeffaf olduğu için bu bakımdan geleneksel bankacılık sisteminin üstünde rekabetçi bir baskı oluşturabilir.”

Yasal belirsizlikler, yeniliğin önünü kapıyor

Blockchain teknolojisinin, bunun gibi birçok farklı sektörde rekabeti körükleyebileceği düşünülüyor. Bu alanda yapılacak inovasyonların desteklenmesi, Hint ekonomisinin kalkınmasına yardımcı olabilir.

Ernst & Young’a göre bu, “yasal belirsizliklerin giderilmesi” ve “bazı blockchain uygulamalarının, rekabet açısından dezavantajlı durumda olmasına yol açan politikaların incelenmesi” ile sağlanabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!