Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Türkiye’de Kripto Para Haczine Yapılan İtiraz Sonuçlandı

Avukat Tevfik Kerem Bilen, Türkiye’de kripto paralara haciz konması ile ilgili mahkemeye yaptıkları itirazın pazartesi günü sonuçlandığını duyurdu. Alınan kararın, “Türk yargısı için bir ilk” olduğu ifade edildi.

BtcTurk, bir süre önce 14. İcra Dairesinden aldığı ihbarname doğrultusunda bir kripto para kullanıcısının hesabını kapattı. Hesabında 60.000 lira değerinde kripto para bulunan kullanıcıya, “İstanbul İcra Dairesi ile görüşerek icrayı kaldırması” gerektiği söylendi.

Avukat Tevfik Kerem Bilen, bunu 10 Nisan günü sosyal medya hesabından “Kripto paraların haczi de uygulamaya girmiş bulunmaktadır.” yorumu ile paylaştı.

Mahkemeye yapılan itiraz sonuçlandı

Borçlu kripto para kullanıcısının borsa hesabına uygulanan bloke için İcra Hukuk Mahkemesine itirazda bulunuldu. Avukat Bilen, bunun pazartesi günü sonuçlandığını duyurdu.

Aktarılanlara göre İcra Hukuk Mahkemesi, kripto paraların emtia veya menkul kıymet kapsamında değerlendirilmesi gerektiğine karar verdi. Bilen’in yorumuna göre bu, Merkez Bankasının kripto varlıklara ilişkin getirdiği “gayri maddi varlık” nitelendirmesinin dışında kalıyor. Bilen, karar hakkında şunu söyledi:

Bu kararla ilk kez Türk yargısı kripto para ile ilgili bir nitelendirme yaparak, kripto paraların haczini kanuna ve hukuka uygun bulmuştur. Bu karar şimdilik emsal teşkil etmektedir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!