Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

OKEx Bitcoin İşlemlerinde Lightning Network Kullanmaya Başladı

Kripto para borsası OKEx, pazartesi günkü basın duyurusunda Lightning Network için gerekli entegrasyonu sağladığını açıkladı. Bu ikincil katman teknolojisinin, borsadaki Bitcoin işlemlerini hızlandırması bekleniyor.

OKEx, borsadaki Bitcoin işlemlerini hız ve maliyet bakımından iyileştirmek adına web sürümünde Lightning Network’ü kullanmaya başladı. Lightning Network için mobil desteğin de geleceği belirtildi.

Bir Layer 2 (ikincil katman) teknolojisi olan Lightning Network, Bitcoin kullanıcılarının üstündeki yükü hafifletecek şekilde tasarlandı.

İşlem ücretleri azalmaya başlayacak

Bitcoin ağındaki trafiğin artması, işlem ücretlerinin artmasına ve bir işlem kuyruğunun oluşmasına yol açabilir. Off-chain olacak şekilde geliştirilen Lightning Network, bu sıkışıklıktan bağımsız şekilde işler ve daha düşük maliyetle, daha hızlı işlem yapmayı sağlar.

OKEx kullanıcıları, borsada sağlanan entegrasyon sayesinde Lightning teknolojisiyle Bitcoin kullanabilecekler. Borsanın duyurusunda, “Neredeyse sıfır maliyetle ve anlık şekilde” Bitcoin transferi yapılabileceği ifade ediliyor.

Borsalar arasında rekabet ortamı

OKEx, Lightning Network’ü kullanmaya başlayacağını 2 Şubat’ta duyurmuştu. Bugünkü entegrasyon, OKEx’i Lightning Network’ü kullanan ilk majör borsalardan biri haline getirdi. Şirket CEO’su Jay Hao, kullanıcılara bu sayede “daha rekabetçi ürünler sunmaya” başlayabileceklerini söyledi.

Lightning Labs CEO’su Elizabeth Stark, borsanın hamlesinin “hem Bitcoin kullanıcıları hem genel olarak Bitcoin topluluğu için büyük bir adım” olduğunu söyledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!