Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Eski ABD FDIC Başkanı: Bitcoin’i Yasaklamak Yerine Düzenlemeliyiz

Eski ABD Federal Mevduat Sigorta Şirketi (FDIC) başkanı Sheila Bair, 19 Ocak Cuma günü CNBC‘nin “Fast Money” adlı programına verdiği röportajda , Bitcoin‘in (BTC) bir varlık olarak yasaklanmasına ilişkin herhangi bir gerekçenin olmadığını, ancak dijital para birimlerinin ek düzenlemelere ihtiyaç duyduğunu söyledi.

Bair, daha önce Aralık 2017′de BTC‘ye karşı herhangi bir yasak yapılmamasıyla birlikte, daha fazla düzenlemeye ihtiycı olduğu konusunda  Yahoo üzerinden bir köşe yazısı yazmıştı.

Bair, Cuma günü verdiği  “Fast Money” röportajında şunları söyledi:

​​”Varlıkları yasaklamamalıyız ancak, kara paranın aklanması ve potansiyel pazar manipülasyonunun önlenmesi için kripto para pazarlarının düzenlenmesi gerekmektedir.”

Bair, CBOE ve CME‘nin Bitcoin vadeli işlem sözleşmelerini başlatmalarına da olumlu bakıyor. Bu konu hakkındaki yorumu:

CME ve CBOE’nin vadeli işlemleri başlatmasının gerçekten de yararlı olacağını düşünüyorum Çünkü bu durum düzenleyici kurumlara, vadeli işlemlere para yatırılan Bitcoin borsası hakkında daha fazla bilgi sağlayan bir pencere sunacaktır. Bu pencere CFDC‘ye, herhangi bir manipülasyonun devam edip etmediğine dair de bilgiler verecektir. “

Bair‘in şu anda Bitcoin ile ilgili ana kaygısı, halkın yüksek getiri vaadi ile etkilenebileceği ve bu ürünlerin ne olduğunu henüz tam olarak anlamaksızın Bitcoin ve diğer dijital para birimlerine yatırım yapmaya başlamasıdır.

Bair, kripto para birimlerine ilişkin halkın genel anlayışıyla ilgili olarak şunları söylüyor:

“Bence Bitcoin ve Blockchain teknolojisi ile ilgili birçok yanılsama var.”

Bair şu anda Blockchain teknolojisi ile çalışan bir fintech şirketi olan Paxos‘un yönetim kurulunda hizmet vermekte. CNBC röportajı sırasında kendisi Bitcoin’e sahip olmadığını da belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment