Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

IMF Kripto Paralar İçin Uluslararası İşbirliğine Çağırıyor: Hem Yararları Hem de Riskleri Var

IMF kripto paraların potansiyelini keşfetmeye meraklı ve düzenleyicilere bu konu üzerine iş birliği yapmaları için zorlamada bulunuyor. Bir basın toplantısında, kurumun sözcüsü kripto paraların birtakım potansiyel yararları olabileceğini vurguladı, fakat beraberinde getirdiği risklerin hala söz konusu olduğunu belirtti.

Bu sorun hakkında IMF’nin iletişim müdürü Gerry Rice:

“Kripto paraların finansal kapsamdaki tanıtımını, daha etkili ödeme şekli sunduğunu ve ödeme sürecini de hesaba katarsak birtakım artıları var.”

“Fakat aynı zamanda kripto paraların daha sonradan ortaya çıkarabileceği kara para aklama, terörist finanse etme, vergi kaçakçılığı ve sahtekarlık gibi birtakım riskleri de mevcut. Yani sonuç olarak biz düzenleyicilerin arasında gerçekleşecek olan iş birliğinin ve geniş çaplı tartışmaların bu sorunu çözmede yardımcı olabileceğini düşünüyoruz.” diye ekledi.

IMF, Bitcoin fiyatı hakkındaki yorumlardan sakındığından, onun hakkındaki düşünceleri değişmedi. Yine de, Bay Rice kriptolara yaptığı eleştiride: “Mülk fiyatları bir anda yükselince bazı riskler ortaya çıkabilir, özellikle eğer piyasa katılımcıları bu varlıkları almak için para ödünç alıyorlarsa.”

“İnsanların bu tehlikelerin farkında olması ve onlar için gerekli önlemleri alması onların adına çok önemli.” diye de belirtti.

Dünya çapındaki kripto para meraklıları IMF’yi çokça eleştirdi. Finance Magnates ile yapılan söyleşilerde, kaynak sağlayıcılar, IMF ve merkez bankalar gibi belirgin finansal destek kurumlarının bu olaydaki duruşunun kripto paranın geleceği için önemli olmadığını söyledi.

Piyasayı değerlendirmelerinde, kaynaklara göre Bitcoin’in geleceği hakkında hükümet ve düzenleyiciler tarafından yapılan tahminler, kripto paraların durumu için önemli değil.Yaygın bir fikre göre de, IMF gibi ulusal finansal düzenleyiciler ve kurumlar ilerde bir zaman diliminde bir kripto para birimi oluşturmaya çalışacaklar.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment