Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Virginia Yerel Yönetimi, Bitcoin Madenciliği İçin 500 Bin Dolarlık Destekte Bulundu

Bitcoin madenciliğinin gelecekteki sonuçları şu anda önemli bir tartışma konusu olarak göze çarpıyor. Birçok platformda, Bitcoin’in sonunu madencilikte tüketilen enerjinin getireceği dillendirilirken, işin ilerleyen dönemde nereye varacağı da gizemini koruyor.

Bazı ülkeler Bitcoin madenciliğini kökten yasaklarken, bazıları da destek çıkıyor. İşte Amerika Birleşik Devletleri’nde yer alan Virginia Eyaleti de, madenciliğe destek çıkan kurumlardan olarak göze çarpıyor. Eyalet yönetimi, Virginia State’deki bir Bitcoin madencilik şirketinin yeniden yapılandırılması  için 500 bin dolar değerinde bir kaynak ayırdı. Salı günü Virginia eyalet sözcüsü tarafından yapılan açıklamada, eyalettek işsizlik oranın düşmesi için böyle bir kaynak ayrıldığı belirtilirken, son dönemde revaçta olan Bitcoin madenciliğinden, Virginia’nın da faydalanması için yönetimin hummalı bir çalışma gerçekleştirdiği ifadeleri kullandı.

Virginia yerel basınında çıkan haberlere göre, bahsi geçen ve Bcause LLC şirketine ait olan yeni madencilik merkezinin kurulması için gerekli tüm prosedür ve altyapı desteğinin tamamlandığı ifade edilirken, yeni merkezin yaklaşık 1 ay içerisinde hizmete girmesinin beklendiği de belirtildi.

Yaklaşık 65 milyon dolara mal olan bina için eyalet yönetiminin yaptığı 500 bin dolarlık destek sembolik gibi görülse de, bu hamle ile eyalette Bitcoin madenciliğine olan pozitif bakış bir anlamda kanıtlanmış oldu. Eyaletteki işsizlik oranını bir nebze de olsa çözecek ve kripto para piyasasında yeni bir merkez olacak bu madencilik kuruluşu, böylelikle eyalet hükümetine bir taşla iki kuş vurdurmuş olacak. Ayrıca, eyalette bu ve benzeri girişimlerinin teşviki için, elektrik ücretleri ve çeşitli vergiler, şirketten indirimli olarak tahsil edilecek.

Virginia eyaletinde, ekonomiden sorumlu yönetici Warren Harris, yaptığı yazılı açıklamada, şu noktalara dikkat çekti:

”Virginia eyaleti olarak, bir kez daha inovasyon ve gelecek teknolojileri için önemli bir durak olduğumuzu herkese gösterdiğimiz için çok mutluyum. Bcause LLC şirketinin de burada kalacak olmasından bir hayli memnum durumdayım. Kripto para piyasası bir hayli gelişiyor ve her geçen biraz daha büyüyor. Yeni gelişecek sistemlerde, eyaletimizde faaliyet gösterecek Bcause LLC firmasının öncülük edeceğini düşünüyor ve umuyorum.”

Amerika Birleşik Devletleri’nde, bu haberde okuduğunuz durum aslında kulaklara çok da yeni değil. Geçtiğimiz Haziran ayında da, Montana eyalet yönetimi, yine bir madencilik merkezinin kuruluş aşamasında 416 bin dolar değerinde bir bağışta bulunmuştu. Montana’da da, işsizliğin çözümlerinden biri olarak Bitcoin madenciliğinde çalışacak genç nüfus önemli bir role sahip.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment