Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Yale Profesörü Shiller: Bitcoin Patlayabilir Ya Da 100 Yıl Devam Edebilir

Nobel ödüllü Yale Ekonomi Profesörü Robert Shiller, CNBC ile 18 Ocak Perşembe günü yaptığı röportajda, Bitcoin‘i daha önce “en güzel baloncuk örneği” olarak nitelendirdikten sonra “sonuç olarak Bitcoin’e ne olacağını bilmediğini” söyledi.

Shiller, Perşembe günü programa ev sahipliği yapan Brian Kelly‘ye yaptığı açıklama ile Bitcoin’de kamuoyunun ilgisini çeken şeyin, Bitcoin’in değerinin değil “hikayesi” olduğunu söyledi. Shiller gazetecilere verdiği demeçte:

 “Bitcoin‘in bir değeri yok ancak değeri olduğuna dair ortak bir görüş var. İnsanlar onu bir yatırım olarak görmezlerse söner, ancak aynı durum altın gibi diğer şeylerin başına geldiğinde en azından bir miktar değerleri olurdu. ” dedi.

Ayrıca Bitcoin‘e yapılan yatırımın 17. yüzyıl Lale Çılgınlığı‘na benzediği görüşüne katıldığını tekrar etti.

Bitcoin‘in kaderinin ne olacağına dair belirsizliğini itiraf etmesine rağmen, Shiller genel olarak Bitcoin’e karşı şüpheci bir tavır sergiledi ve şunları söyledi:

Bitcoin tamamen çökebilir ve unutulabilir. Ben bunun yüksek ihtimalli sonuç olduğunu düşünüyorum. Ancak tam tersi uzun süre oyunda kalabilir ve bundan 100 yıl sonra bile burada olabilir.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment