Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Morgan Stanley, Bitcoin Vadeli İşlemlerine Başlayacak

Morgan Stanley ve Goldman Sachs, seçilen kurumsal müşteriler için Bitcoin vadeli işlemlerini netleştiren dünyada tek bankalar olma ünvanına sahip oluyor.

Bitcoin vadeli işlemlerine olan talep 2018 yılında da yükselmeye devam etti ve bu durum Morgan Stanley‘i bu sözleşmeleri netleştirme konusunda sorumlu olan büyük bankalara katılmaya teşvik etti. Gelişme, geçen ay Goldman Sachs‘ın seçtiği kurumsal müşteriler için Bitcoin vadeli işlemlerini başlatacağını açıklaması sonrasında gerçekleşti.

Hem CME grubu hem de CBOE, Aralık ayında, küçük dezavantajları olmasına rağmen Bitcoin vadeli işlemlerinin başarı ve popülaritesinin potansiyelini  görerek işlemleri başlattı. Buna paralel olarak, Morgan Stanley, büyük kurumsal müşteriler için vadeli işlem sözleşmelerini başlatmaya hazırlanan iki bankadan biri oldu. Bloomberg, Morgan Stanley‘nin bu alana girdiğini bildirdi ve bunun kripto paralarla nasıl baş edileceğine ve onunla nasıl etkileşime geçileceğinin artışının da altını çizdi.

Morgan Stanley‘nin Mali Sorumlusu Jonathan Pruzan, bu düşünceyi şöyle tekrarladı:

“Birisi vadeli işlem yapmak ve nakit para yatırmak istiyorsa bunu yapacağız. Bunun çok faal bir faaliyet olduğunu söylemiyorum, ancak türev işlemlere katılmak isteyen temel kurumsal müşteriler için bu mümkün olacak. “

Aslında  Wall Street bankaları ve diğer kurumlar nihayet Bitcoin vadeli işlemlerini başlatarak, doğrudan kripto paraları kabul etmeye başladı. Bu durumda Morgan Stanley ve Goldman Sachs, şu ana dek Bitcoin vadeli işlemleri piyasaya süren tek iki banka olduğu için, keşfedilmemiş topraklarda gibiler.

Bu durum sadece belirli bir mevkiye sahip müşterilere yönelik Bitcoin vadeli işlemlerini gerçekleştirecek olan Goldman Sachs’ın görüşünü yansıtıyor. Goldman gibi Morgan Stanley de ajans kapasitesinin ötesinde herhangi bir konuda harekete geçme planlarını henüz ortaya koymuş değil.

Morgan Stanley yönetimi bu konuda en üst seviyede olmasına rağmen, piyasa yapımı veya kripto paraları içeren diğer gözetim altındaki sorumluluklarla ilgilenmek için ek adımlar atıp atmayacağına dair hiçbir bilgi vermedi. Şimdilik, büyük kurumsal müşterilerden gelen talep sonunda piyasaya giren diğer oyuncuların önünü açabileceği halde, bankanın odak noktası sadece tasfiye ile sınırlı görünüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment