Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Güney Kore’de Kripto Para Hesaplarından Alınan Komisyon Geliri 36 Kat Arttı

Güney Kore‘de bankalar, Kripto Para borsasından komisyon kazanmak için sanal hesap hizmetleri sunmaktalar. Ülkedeki Mali Denetleme Servisi’nden elde edilen verilere göre, bankalar  Kripto Para borsasından bir önceki yıla göre 36 kat daha fazla komisyon geliri elde etti.

Bankalar Kripto Para Hesaplarından 36 Kat Fazla Gelir Elde Etti

Kore Finansal Denetim Hizmetleri , bankaların Kripto para borsası kullanımındaki sanal hesap hizmetlerine ilişkin verilere ulaştı. Bunların içerisinde düzenleyiciler tarafından geçen hafta denetlenen altı bankadan alınan veriler yer alıyor. Bunlar: Woori Bankası, KB Kookmin Bankası, Shinhan Bankası, Nonghyup Bankası, Kore Kalkınma Bankası ve Kore Sanayi Bankası.

Ajans Perşembe günü yaptığı açıklamada, bankaların kripto para borsası kullanım hizmetlerinden aldığı komisyon ile geçtiğimiz yıl 2.221 milyar won (2.1 milyon dolar) kazanç elde ettiğini ve bunun da geçen yıl kazanılan 61 milyon wonun 36 katı olduğunu bildirdi.

Upbit’in Bankası Liste Başı

Bankalar, kripto para borsalarından, müşteri mevduat başına yaklaşık 200-300 won ödemeyle para kazanıyorlar. Haber kaynağına göre , kripto para yatırımcıları ayrıca para çekerken borsalara daha da yüksek komisyonlar veriyor.

Kore Finansal Denetim Hizmetleri’nin verdiği bilgiye göre, Kore Sanayi Bankası, geçen yıl sanal hesap hizmetlerinden en çok kazanan banka oldu. Banka kısa süre önce dünyanın en büyük borsa hacmine sahip Upbit’e hizmet sunmaya başlamıştı. Upbit, Güney Kore‘nin en popüler sohbet uygulaması olan Kakao Talk‘un operatörü,  Kakao Corp tarafından desteklenmektedir. Bankanın “depozito başına 300 won” sanal hesap ücreti koyarak toplam 675 milyon kazandığı açıklandı.

Kripto para ile ilgili hizmetlerden ikinci en yüksek komisyon gelirine sahip olan banka ise, Bithumb ve Coinone‘a sanal hesap hizmetleri sağlayan Nonghyup Bank oldu. Banka, bu hizmetlerden geçen sene 654 milyon won kazandı.

Shinhan Bank, Bithumb ve Korbit de dahil olmak üzere birkaç kripto borsasına sanal hesap hizmetleri sunarak geçen yıl 621 milyon won gelir elde etti. Kookmin Bank 155 milyon won, Kore Kalkınma Bankası 61 milyon won kazanırken, Woori Bank ise geçen yıl Kripto Para borsasından 59 milyon won gelir elde etti.

Şu anda Güney Kore hükümeti, bankaların yeni bir gerçek ad tanıma sistemi kurulana kadar yeni sanal hesaplar vermeyi bırakmasını söyledi. Ayrıca bankaların her bir kripto hesabı sahibi için işlem amacını ve fon kaynağını kontrol etmeleri gerekmektedir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment