Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Eski Binance.US CEO’su Ortaya Çıktı: SEC Davasında İfadesi Var!

Binance.US’in görevden ayrıldıktan sonra ortadan kaybolan eski CEO’su Catherine Coley, SEC’nin Binance dosyasında yeniden ortaya çıktı

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance’in ABD iştiraki Binance.US’in eski CEO’su Catherine Coley, uzun bir sürenin ardından ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) davasında yeniden ortaya çıktı. Coley’in geçtiğimiz sene SEC’ye verdiği ifade, 5 Haziran tarihli Binance davasında kanıt olarak kullanıldı.

Operasyonlar şeffaflıktan uzaktı

Eski Ripple (XRP) yöneticisi olan ve 2019-2021 yılları arasında Binance US’te görev alan CEO’nun geçtiğimiz sene açılan insider trading davasında verdiği ifadede, birçok noktada operasyonların önemli ölçüde şeffaflıktan uzak olduğu ve Binance.US’in bazı noktalarda Binance ile bağlantılı olduğu bilgilerine rastlanıldı.

Coley, Binance’ten Binance.US’e veri transferi aşamasının işin zor kısımlarından biri olduğunu belirtirken Binance CEO’su Changpeng Zhao’nun (CZ) nasıl, neden ve ne yapmaları gerektiği hakkında herhangi bir bilgi vermediğine dikkat çekti.

Personel bulmak büyük bir zorluktu

Ayrıca platformun kodlarının Çince yazıldığını söyleyen Coley, bu noktada projede çalışacak batılı personel bulma konusunda da zorluk çektiğini dile getirdi.

Binance ve Binance.US arasındaki bağımlılık konusuna da ifadesinde değinen eski CEO, iki şirket arasındaki ana hizmet anlaşması, cüzdan saklama anlaşması, yazılım lisans anlaşması ve ticari marka anlaşması göz önünde bulundurulduğunda bağımsızlığın mümkün olmadığını veya olmayacağını anladığını belirtti.

İki şirket arasındaki anlaşmalar arasında açık ara Coley’i en fazla rahatsız eden anlaşmanın cüzdan saklama anlaşması olduğu görüldü. Coley verileri gerçek zamanlı inceleyebilmeyi ve etkileşim kurabilmeyi istediğini 2022 yılındaki ifadesinde dile getirdi.

Bir sonraki CEO da ifade verdi

Öte yandan Coley’in yerini alan ve yaklaşık 4 ay CEO’luk görevini sürdüren eski bir bankacılık regülatörü Brian Brooks da SEC’ye ifade verdi. Brooks, Binance.US’in CZ’ye bağlı yatırım fonları tarafından sağlanan likiditeye güvendiğini ve CZ’nin lansman sırasında şirkete verdiği 10 milyon dolarlık ilk yatırımın gerçek bir soruna yol açtığını söyledi. Brooks’a göre bu sorun Binance.US’in CZ’ye yalnızca bir yönetici olarak değil ekonomik anlamda da bağımlı olduğunu gösteriyordu.

Brooks, görev süresinin sonlarına doğru 80 gün boyunca üzerinde çalıştığı değişikliklerin aniden reddedildiğini ve belirli bir noktada Binance.US’in CEO’sunun kendisi değil CZ olduğunu anladığını belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!