Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum Name Servise Bir İlk Olacak Yeni Alan Adlarını ve Çıkış Tarihini Duyurdu!

Blokzinciri tabanlı domain hizmet sağlayıcısı Ethereum Name Services (ENS) “.box” isimli yeni hizmetini eylül ayında piyasaya sunmaya hazırlanıyor.

ENS baş geliştiricilerinden Nick Johnson, “.box” veya “my.box” olarak adlandırılan yeni hizmete dair ilk detayları paylaştı. Halihazırda “.ens” domain hizmeti veren şirket, “.box” ile birlikte daha entegre edilebilir ve kullanıcı dostu bir alana adım atacak.

Eylül ayında piyasaya sürülmesi planlanan domain hizmeti”.box” ile kullanıcılar, tıpkı geleneksel internet alan adları gibi web tarayıcılarına yönlendirilebilecek. Ek olarak “.box” uzantıları, e-posta adresleri dahil olmak üzere kritik hizmetleri kripto para endüstrisiyle bir araya getirmiş olacak.

Şimdiye kadar piyasada olan “.eth” adreslerinin internet tarayıcılarında aktif bir rolü bulunmuyordu ve e-posta gibi gündelik alanlarda entegrasyonu mümkün değildi. Nihayetinde “.box” isimli yeni ürün tüm bunlara yenilikçi bir çözüm getirmiş olacak.

ENS’nin kurucusu ve baş geliştiricisi Nick Johnson atılan bu adımın önemine yer verirken gerçekleştirilecek tüm işlemlerin Ethereum ağı üzerinde tutulacağını hatırlattı:

Bunun artık herkese açık olduğu için çok heyecanlıyım: my.box

“.box”, blokzinciri üzerinden yerel DNS yönlendirmeli ilk TLD olacak ve ENS aracılığıyla hayata geçecek. Tüm kayıtlar ve aktarımlar on-chain olacak tutulacak ve alan adının sahibi hem DNS hem de ENS adlarına sahip olacak.

Öte yandan bu yeni alan adının .eth’ye kıyasla UDRP gibi bazı farklı politikalar kapsamında çalışacağını yazan Johnson, hizmetin bazı üçüncü taraf müdahalelerine açık olabileceğini ima etti.

Bu açıdan bakıldığında “.box” alan adı sahibine ait önemli bilgilerin ICANN (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers) kapsamında üçüncü tarafların eline geçebileceğini ve mahremiyetin bir ölçüde kırılabileceğini vurgulandı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!