Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İngiltere Regülatöründen Kripto İçin Daha Katı Kurallar: Kısıtlama ve Yasak Geliyor!

İngiltere’nin Finansal Hizmetler Otoritesi (FCA) 8 Ekim’de yürürlüğe girecek kripto para tanıtım kısıtlamalarına ilişkin detayları açıkladı.

İngiltere regülatörü FCA yakın tarihli resmi açıklamasında, kripto para sektöründeki reklamcılık faaliyetlerine uygulanacak kısıtlamaların detaylarını beyan etti. İngiltere genelinde bu alanda reklam yapmak isteyen kuruluşlara daha sert bir tutum sergileyeceğini açıkça ifade eden kurum, bir dizi önemli kısıtlamayı işaret etti.

8 Ekim’den itibaren geçerli olacak kurallar kapsamında “nitelikli kripto varlıkların” pazarlaması FCA’nın promosyon denetimi kapsamına girecek ve İngiltere’deki kayıtlı kripto firmaları geçici bir muafiyet altında kendi reklamlarını onaylayabilecekler.

Yeni kurallar dahilinde, kripto paralar “kısıtlı kitlesel yatırım” olarak sınıflandırılacak ve herhangi bir reklam veya promosyonun “açık risk uyarıları” içermesi gerekecek. Öte yandan birçok kripto para borsasının sıklıkla kullandığı ve ödüller dağıttığı “arkadaşını davet et ve kazan” kampanyalarının tamamen yasaklanacağı belirtildi.

FCA, ilk kez yatırım yapacak kullanıcılara da bir “soğuma süresi” getirileceğini açıkladı. Atılacak bu adım sayesinde yatırımcıların acele karar vermemesi ve riskleri daha iyi anlaması sağlanacak. Kripto para firmalarındaki yöneticiler bu kuralları ihlal etmeleri halinde 2 yıla kadar hapis cezasına çarptırılabilecekler.

FCA yöneticisi Sheldon Mills tarafından paylaşılan yazılı açıklamada kripto para endüstrisinin bu önemli değişikliğe hazırlanması gerektiği dile getirildi:

Kripto alıp almayacaklarına karar vermek yatırımcılara kalmış. Ancak araştırmalar birçok kişinin acele karar vermekten pişmanlık duyduğunu gösteriyor. Kurallarımız, insanlara bilinçli bir seçim yapmaları için zaman ve doğru risk uyarıları veriyor. Kripto endüstrisinin bu önemli değişikliğe şimdiden hazırlanması gerekiyor. Beklentilerimizi karşılamalarına yardımcı olmak için ek rehberlik üzerinde çalışıyoruz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!