Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Eski Bir Bitcoin Madencisi Gizemli Bir İşlem Yaptı

11 yıldır kullanılmayan bir Bitcoin adresi kısa süre önce yeni bir işlem yaptı.

Güncelleme (18:31): 2009 yılından beri kullanılmayan bu 50 BTC 3655.blokun ödülüydü. 2013 yılında yapılan bir çalışma baz alınacak olursa bu blokun Satoshi Nakamoto tarafından kazılmadığı söylenebilir. Şu anki tahminler bu BTC’lerin Satoshi Nakamoto’ya yakın (Hal Finney gibi) biri tarafından kazıldığı yönünde.

Eski bir Bitcoin madencisinin adresi (17XiVVooLcdCUCMf9s4t4jTExacxwFS5uh) uzun bir aradan sonra harekete geçti. En son 9 Şubat 2009 tarihinde kazdığı 50 Bitcoinlik blok ödülünü alan bu adres 11 yıl boyunca aktif olarak kullanılmamıştı. Ta ki bugüne kadar.

Kaynak: Blockchain.com

Kripto para takipçileri bu adresin kime ait olabileceğiyle ilgili şimdiden tahminde bulunmaya başladılar. Bazıları bu tarihlerde Satoshi Nakamoto’dan başka madencinin olmadığını, bu adresin Satoshi’ye ait olabileceğini söylüyorlar. Bazıları ise bu adresin Satoshi’nin birlikte çalıştığı isimlerden birine ait olabileceğini düşünüyorlar. Bu adresin kime ait olduğunu bilmek şu an için pek mümkün değil gibi görünüyor.

Madencilik Yapmak Kolaydı

Bitcoin madencileri günümüzde 6.25 BTC’lik blok ödülünü alabilmek için onlarca cihazı aynı anda çalıştırıyor, yeri geliyor devasa büyüklükte tesisler kiralıyorlar. Fakat eskiden madencilik yapmak çok daha kolaydı.

İlk maden havuzunun 2010 yılının sonlarına doğru kurulduğunu düşünecek olursak o tarihe kadar birçok madencinin tek başına çalıştığını söyleyebiliriz. Ve bu madencilerin büyük bir kısmı tek bir CPU ile madencilik yapmaya çalışıyordu. Birkaç gün sabreden bu madenciler bunun sonucunda ödül olarak 50 BTC alıyorlardı.

Bu yüzden 2009-2010 tarihlerinde birçok Bitcoin madencisinin elinde binlerce adet BTC bulunuyordu. Hatta forumlarda açılmış eski başlıklara baktığımızda birçok kişinin elindeki BTC miktarıyla hava attığını görebiliyoruz.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment