Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Fransa Açıkladı: İlk Dijital Euro Denemesi Başarılı

Fransa Merkez Bankası bugün bir basın duyurusu yayınladı ve ilk dijital euro denemesinin başarıyla tamamlandığını açıkladı.

Fransa Merkez Bankası 14 Mayıs tarihinde Societe Generale ile ortak bir test yaptı. Merkez Bankası kendi geliştirdiği blockchain platformu üzerinden dijital euroyla menkul kıymet satmayı başardı.

İlk dijital euro testini başarılı bir şekilde tamamlayan Fransa bu çalışmaların yılbaşından beri devam ettiğini açıkladı. Merkez Bankası’nın basın duyurusunda yer alan bilgilere göre Fransa dijital euroyla ilgili çalışmalarını önümüzdeki aylarda da sürdürecek.

Gelecekteki çalışmaların detayları henüz tam olarak bilinmese de Merkez Bankası’nın dijital euroyu özellikle bankalar arası işlemlerde test etmek istediğini biliyoruz. Basın duyurusundan bir kesit şu şekilde:

“Fransa Merkez Bankası olarak bu yılın başından beri kendi dijital paramızla çalışmalar yapıyoruz. Bu çalışmaların amacı bu gibi yeni teknolojilerin finansal piyasaları, özellikle de bankalar arası regülasyonları iyileştirmek için kullanılıp kullanılamayacağını görmek.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment