Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İran, Kripto Para Borsalarını Denetlemeye Başlayabilir

İran Parlamentosu bundan sonra ülkede kripto para borsalarını ve kripto para birimlerini denetlemesini sağlayacak yeni bir kanun tasarısı ortaya sundu. İran’ın mevcut döviz ve para kaçırma yasalarına, kripto para borsaları ve kripto para birimleri ile ilgili maddeleri eklemek istediği belirtiliyor.

Eğer tasarı yasalaşırsa, kripto para borsalarının bundan sonra aynı döviz büroları gibi ülkenin merkez bankasından lisans alması gerekebilir. Bu bazı isimlere göre oldukça olumlu bir adım gibi gözükse de İran gibi bir ülkede kısa sürede büyük bir kaos çıkmasına yol açabilir.

İran’daki Kripto Para Topluluğu Belirsizliğin Ucunda

Kripto para birimleri hala diğer varlıklara kıyasla oldukça yeni bir varlık sınıfı olarak biliniyor ve hükümetlerin de kripto paralara karşı tavırları sık sık değişebiliyor. İran içerisinde kripto para madenciliği resmi bir endüstri kolu olarak kabul edilse de kripto para borsası açmak için lisans başvurusu yapmak İran için riskli olabilir. Olası riskler arasında ABD’nin hem borsaya hem de borsa kullanıcılarına yaptırım uygulaması da yer alıyor.

Yine de İran’ın ABD yaptırımlarına karşı kripto paraları kullanabileceği de biliniyor. Özellikle Bitcoin gibi merkeziyetsiz kripto para birimlerinin hükümetlerin regülasyonlarından muaf olması, İranlı yetkilileri bu yasayı geçirmeye zorlamış olabilir. Her şeye rağmen Parlamento tarafından sunulan tasarının onaylanması, İran’daki kripto para piyasası için tamamen yeni bir çağın başlamasını sağlayabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment