Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Eski CFTC Başkanı: ABD Bağımsız Blockchain Doları Üretmeli!

ABD’nin finansal regülatörlerinden  Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu’nun eski başkanı Christopher Giancarlo, 15 Ekim tarihinde yayınladığı makalesinde ABD hükümetinin doları dijitalleştirmesi gerektiğini ve gücü merkez bankasının elinden almasının şart olduğunu vurguladı.

Doların yakın gelecekte değer ve statü kaybedebileceğini vurgulayan Giancarlo, bunun özellikle diğer ülkelerin yaptığı dijital para hamlesinden kaynaklanabileceğini de ifade etti. Doların yakın gelecekte değer kaybetmesini engellemenin yolunu da açıklayan eski CFTC başkanı, bunun sadece ABD’nin de benzer hamle yapması ile mümkün olacağını vurguladı.

”Biz dijital bir dolar, hükümet tarafından tasdik edilen ancak bağımsız ve hükümet dışı bir grup tarafından oluşturulup yönetilen bir blockchain protokolü öneriyoruz.”

Giancarlo açıklamasının devamında sisteme getirilen nakit paranın direkt olarak ABD doları olarak blockchain üzerinden değiştirildiği ve özel depolama hesaplarındaki nakit paranın da direkt olarak FED tarafından kontrol edildiği bir sistem önerisinde bulundu.

ABD, Çin’in kendi dijital para birimini üretiyor olmasından sonra bu konuda bir hareketlilik yaşasa da, henüz kesin bir şey ortaya çıkmadı ve FED bu fikre sıcak bakmıyor. ABD’li iki senato üyesi FED’e dijital para önerisi yapmıştı ancak bu öneriden herhangi bir sonuç çıkmadı.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment