Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Eski CFTC Başkanı Kripto Para ‘Balonu’ Hakkında Konuştu

ABD’deki maliye düzenleme kurumlarından olan Emtia ve Vadeli İşlemler Komisyonu’nun (CFTC) eski başkanı Jim Newsome kripto para ‘balonunun’ yakın zamanda patlamayacağını söyledi.

Newsome’a göre kripto para sektöründe hala net hatlarla çizilmiş düzenlemelerin olmaması kurumsal yatırımcıları piyasadan uzaklaştırıyor. Yine Newsome’a göre kripto para piyasası açık ve net şekilde düzenlemedikçe ve bu düzenlemeler sayesinde piyasaya “sağlam paralar” girmedikçe “kripto para balonunun” patlaması pek mümkün değil.

Kripto para fiyatlarının gereğinden fazla olup olmadıkları konusunda hem sektörün içindekiler hem de dışındakiler ortaya çeşitli fikirler atıyorlar.

Önceden CFTC’nin başkanı olan Newsome şu anda kripto para sektörü dahilinde çalışmalar yürüten ABD’li düzenleyicilere danışmanlık yapıyor. Newsome’ın bu hafta eski Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) başkanı Paul Atkins ile birlikte kripto paralar hakkında bir rapor sunması gerekiyordu ancak raporun teslim tarihi ertelendi.

Kripto paraların ve kripto sektöründeki şirketlerin yasal olarak düzenlenmesi hem CFTC hem de SEC için son derece mühim bir konu. Bu düzenleyici kurumların şu anki tutumları kripto para sektörünün gelişmesine ve büyümesine olanak tanımak. 6 Şubat’ta CFTC başkanı Christopher Giancarlo ile SEC başkanı Jay Clayton bir açık oturuma katılmış ve kripto paralar hakkında konuşmuşlardı. İki kurumun başkanı da kripto para piyasasına çok katı kurallar getirmekten kaçınılması gerektiğini savunmuştu. SEC ve CFTC’nin başkanları kripto para sektörünün ABD’de zaten mevcut olan yasalara uygun hale gelmesini istiyorlar ve bu düzenlemeleri de özellikle ICO’lara odaklamak istiyorlar.

Düzenlenen açık oturum sırasında özellikle Giancarlo tarafından yapılan ılımlı yorumlar kripto para piyasasının artış yaşamasını sağlamıştı.

Kripto para sektörünün düzenlenmesi konusunda ülkelerin ne gibi bir tutum sergilediklerini özellikle bu ayın sonların gerçekleşecek olan G20 zirvesinde daha iyi anlayacağız.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment