Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Eski Fed Yöneticisinden Bitcoin’i Destekleyen Açıklamalar

Eski Fed guvernörü Kevin Warsh, CNBC’de katıldığı programda Bitcoin hakkında konuştu. ABD Doları’nın güç kaybetmeye başladığını dile getiren Warsh; bunun bitcoin’in bu durumdan olumlu etkilendiğini ifade etti.

Fed’in 2008 krizi sonrasındaki guvernörlerinden biri olan Kevin Warsh, CNBC’nin Squawk Box programına katıldı. ABD Doları, altın ve bitcoin üçlüsünü değerlendiren Warsh, bitcoin fiyatındaki yükselişin kendisini şaşırtmadığını söyledi.

Dolay zayıflarken bitcoin güçleniyor

ABD Merkez Bankasının eski yöneticilerinden Warsh; Fed’in izlediği parasal politikaların “Paul Walker döneminden beri hiç bu kadar radikal bir şekilde değişmediğini” söyledi. Buna yönelik herhangi bir eleştiri getirmeyen Warsh; yalnızca “doların zayıflamaya başladığını” ifade etti.

Bitcoin’in alternatif bir para birimi olarak görülmeye başladığını söyleyen Warsh, “İçinde bulunduğumuz ekonomik koşullar göze alınırsa; Yatırım sepetinde Bitcoin’e yer ayırmak mantıklı olabilir.” yorumunu yaptı.

Bitcoin altından yemeye başladı

Fed’in eski yöneticilerinden Warsh, bitcoin fiyatındaki artışın bir kısmının yatırım dünyasındaki yeni trendler ile açıklanabileceğini düşünüyor. Warsh’a göre bazı altın yatırımcıları altın pazarından çıkıp bitcoin’e geçiş yapmaya başladı. Kendisi bu durumu şöyle açıkladı:

“Eğer dünyada Bitcoin diye bir şey olmasaydı altın bu koşullar altında ralliye kalkmış olurdu. Ama 40 yaşının altındaki insanlar için Bitcoin artık yeni altın işlevi görüyor.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!