Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Analist Woo’ya Göre Bitcoin Boğa Rallisi Henüz Zirveyi Görmedi

Kripto para analisti Willy Woo, Bitcoin boğa rallisinin henüz zirveye ulaşmadığını söyledi. Woo, analizini yaparken 2017 yılındaki boğa koşusu ile kıyaslama yaptı.

Willy Woo, Bitcoin NVT premium değerinin 2017’deki boğa rallisi seviyelerine henüz ulaşmadığını, bu nedenle de şu anda yaşanan boğa koşusunun henüz zirve yapmadığını söyledi. Analist, NVT ve NVT premium değerlerine değinerek analizini açıkladı.

Bitcoin boğa rallisi henüz zirve yapmadı

Analist Willy Woo ve Coin Metrics’in birlikte geliştirmiş olduğu NVT (Network Value to Transactions Ratio) değeri elde edilirken Bitcoin piyasa değeri, BTC ağında gerçekleşen toplam USD işlem hacmine bölünerek elde edilir. NVT değerinin yüksek olması, Woo’ya göre yatırımcıların sahip oldukları BTC’leri tutmaya başladıklarını ya da balon oluştuğunun bir işareti olarak yorumlanabilir.

Woo’nun son analizinde göstermiş olduğu NVT premium değeri, spekülatif piyasa fiyatının yatırımcılar tarafından yönlendirilen piyasa fiyatına oranıyla elde edilir. Bu değere göre, Bitcoin şu anda spekülatif bir fazda. Willy Woo, önceki iki boğa rallisiyle yaptığı kıyaslamada spekülatif olarak adlandırdığı NVT premium değerinin 2017’de görülen değere henüz ulaşmamış olduğunu gösterdi.

Analist, NVT premium değeri henüz 2017 boğa rallisindeki seviyeye ulaşmadığı için “Ralli henüz zirve yapmadı.” dedi.

Yeşil alanlar boğa rallisinin görüldüğü zaman aralıklarını temsil ediyor. Mavi: Piyasa fiyatı Çizgili yeşil: NVT değeri Kırmızı: NVT premium değeri

Woo, 2018 – 2019 yılları arasında normalin üzerinde gerçekleşen spekülatif premium değeri üzerine yorum yaptı. Analist, o tarihlerde BitMEX kripto para borsasının türev işlemlerin yükselmesine liderlik ettiğini söyledi. Ardından Michael Saylor’a değinen analist, Saylor’un BitMEX üzerinden yapmış olduğu spot Bitcoin alımlarıyla birlikte borsanın türev piyasa hakimiyetinin düşüşe geçtiğini ifade etti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!