Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

PayPal Kullanıcılarından Bitcoin ve Ethereum’a Yoğun Talep

Bitcoin ve Ethereum, son birkaç gün içerisinde tüm zamanların rekorunu kırdı. BTC 35 bin doları görürken ETH de 1000 doların üzerine çıkmayı başardı. Her iki kripto paranın fiyatında artış görülürken bazı veriler de bu artışı destekler nitelikte sonuçlar gösterdi. Bu veriler arasında PayPal işlem hacmi ve Google Trends bulunuyor.

Nugget News CEO’su Alex Saunders, perakende yatırımcıların Bitcoin ve Ethereum talebinin hızla yükseldiğini attığı bir tweette açıkladı. Saunders’e göre, yükselen talebi PayPal günlük işlem hacmi takip ediyor. Saunders, paylaştığı itBit’e ait grafikte PayPal işlem hacminin tüm zamanların rekoru olan 110 milyon dolara yaklaştığından bahsetti. Güncel itBit verileri günlük işlem hacminin 103 milyon dolar seviyesinde olduğunu gösteriyor.

bitcoin-ethereum
itBit işlem hacmi grafiği. Kaynak

itBit’in sunduğu PayPal verileri, %100 doğruluk içermiyor. Bunun sebebi ise PayPal üzerinde yapılan kripto para işlemlerini görmenin mümkün olmaması. Paxos ile ortaklığı bulunan PayPal’ın işlem hacmi, Paxos verilerine dayanarak yalnızca tahmin edilebiliyor. Paxos’un kripto para işlem altyapısını oluşturan itBit aracılığıyla hacim verilerine ulaşılabilmekte. Veriler her ne kadar gerçeği tam olarak yansıtmasa da tahmin yürütülebilmesini sağlıyor.

PayPal’ın rekoru ETH’nin de rekoru

Alex Saunders, PayPal’ın günlük işlem hacminin 100 milyonu bulmasıyla Ethereum’un da bu işten karlı çıktığını söyledi.

bitcoin-ethereum
itBit’in sağladığı güncel verilerde, BTCUSD paritesinin 45 milyon dolar, ETHUSD paritesinin ise 34 milyon dolarlık bir işlem hacmine sahip olduğu görülüyor.

Google’da BTC ve ETH aramaları artışta

Google Trends verilerine göre, dünya çapında yapılan Bitcoin ve Ethereum aramaları son 3 ay içindeki en yüksek seviyesine ulaştı.

bitcoin-ethereum
Global Bitcoin ve Ethereum aramaları grafiği.

Analist Joseph Young da Bitcoin aramalarına yönelik “2017 yılındaki seviyelere yakın olmasa da son 1 yılda büyük artış gösterdi.” dedi.

bitcoin-ethereum
Türkiye’de yapılan BTC ve ETH aramaları da küresel verilere paralel şekilde artış gösteriyor.

bitcoin-ethereum
Türkiye Bitcoin ve Ethereum aramaları grafiği.
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!