Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Eski Federal Rezerv Başkanı Janet Yellen Bitcoin’i Ağır Eleştirilere Tuttu

29 Ekim tarihinde Kanada’nın finansal haber kaynağı Kitco’nun aktardığına göre, eski ABD Federal Rezerv başkanı Janet Yellen, pazartesi günü yaptığı konuşmada Bitcoin’i ağır bir şekilde eleştirdi.

Montreal içerisinde düzenlenen 2018 Kanada FinTech Forum etkinliğinde konuşan eski başkan, lider kripto para birimi Bitcoin hakkında yaptığı geçmiş eleştirilerini adeta ikiye katladı.

‘Bir şeyin yararlı bir para birimi olması için bunun stabil bir değere sahip olması gerektiği uzun zamandır belirtiliyor ve Bitcoin bunun dışında her şeye sahip.”

”(Bitcoin) çok fazla işlem için kullanılmıyor, stabil bir değer kaynağına sahip değil, ödeme yapmak için de verimli değil. Ödeme yapma ve aktarma konusunda çok yavaş. Merkeziyetsiz doğası yüzünden de zorluğa sahip.”

Satoshi Portal platformunun CEO’su olan Francis Pouliot da etkinlik içerisinde yer alan kişilerden birisiydi ve Janet’e ilk eleştirisini yapıp cevap verenlerden birisi de kendisi oldu.


Janet’in, geçtiğimiz günlerde açıklamalarda bulunan Nouriel Roubini’nin ifade ettiği noktalara değindiğini söyleyen Pouliot, eleştirisini ”Bitcoin satın alın, FED’i denetleyin diyerek bitirdi.”

Janet daha önce de Bitcoin hakkında eleştirilerde bulunmuş ve BTC’nin ”çok spekülatif bir varlık” olduğunu ifade etmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment