Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hoskinson: Ethereum Piyasadaki En Güçlü Akıllı Kontrat Platformlarından Birisi

Ethereum‘un bir çok kurucusundan birisi olmanın yanı sıra Cardano’nun  (ADA) da önde gelen isimlerinden ve kurucularından olan Charles Hoskinson, yakın zamanda yaptığı bir röportajda ürettiği kripto para birimleri için kendisine yardım eden motivasyon ve Ethereum kurucularından Vitalik Buterin hakkında konuştu.

Hoskinson ilk olarak Ethereum ve Cardano için çalışmasının sebepleri ile söze başladı ve ağın taban seviyesine entegre edilmesi gereken verimlilik seviyeleri konusunda anlaşmazlıklara düştüğünü ve bu yüzden Ethereum’dan farklı kripto para projelerine geçiş yaptığını açıkladı.  Hoskinson bunun yanı sıra Cardano ağına eklenen side-chain’ler hakkında da konuştu ve şunları ifade etti:

”Yeni kriptografik ilkeleri dahil ettiğimiz side-chain yaklaşımı ile çok daha iyi alt yapılara sahip oluyoruz. Side-chainler birbirinden güvenlik duvarları ile ayrılıyor. Biz bunun yanı sıra laf değil icraat yapıyoruz ve side-chain yaklaşımını uyguluyoruz. Bunları hem PoW hem de PoS kripto para birimleri için kurduk.”

Bitcoin ağı için ölçeklenebilirlik çözümleri konusuna da değinen Hoskinson, bunun ”aşırı derecede hayal kırıklığına uğratıcı” olduğunu ifade etti.

Kendisine piyasadaki en iyi akıllı kontrat platformu sorulduğunda ise Hoskinson’un ilk cevabı eski platformu Ethereum oldu. Vitalik Buterin’in Ethereum nezdinde en önemli figürlerden birisi olduğunu söyleyen ünlü geliştirici, şunları aktardı:

”Bence Vitalik, Ethereum ile oldukça meşru bir yaklaşıma sahip. Eğer onun Casper ve Plasma ile yapmak istediği felsefeye bakarsanız, bence yaptıkları mantık çerçevesinde birbirleri ile tutarlı ve topluluk bu vizyonu 2 ile 4 yıl arasında fark edecektir. Eğer başarılı olabilirlerse, akıllı kontratlar için mükemmel bir platform olacaktır.”

Cardano’ya geçip Ethereum’dan ayrılma sebebi konusunda da konuşan geliştirici, bunun temel sebebinin ekonomik ve yönetimle ilgili konularda olan anlaşmazlık olduğunu ifade etti.

 

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment