Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Eski IMF Ekonomisti: Eğer Bitcoin Bu Seviyenin Altına İnerse, HODL Yapanların Bile Piyasadan ”Defolması” Gerekir!

Daha önce Bitcoin‘i tüm zamanların en yüksek seviyesi 19.500 dolardan, 3.500 dolara shortlaması (açığa satış) ile de adından söz ettiren eski IMF ekonomisti Mark Dow,  lider kripto para biriminin başının, kısa vadede 5.000 dolar ile 6.000 dolar aralığında kaçmayı başaramaması durumunda, ciddi belaya gireceğini vurguladı.

Dow, Bitcoin’in majör direnç seviyelerini aşması gerektiğini ve bunun gerçekleşmemesi durumunda BTC fiyatında çok tehlikeli yerlere düşüş olabileceğine değindi.

”Hala güzel bir grafik” ifadesi ile lafa giriş yapan Dow, Bitcoin’in yakın zamanda en azından 5.000 ile 6.000 dolar seviyesine çıkmayı başaramaması durumunda, çok kötü günlerin bizleri beklediğini ima etti. Daha sonra çizdiği grafikte ‘sarı hat’ olarak belirttiği yerin herhangi bir şekilde kırılma yaşaması durumunda, HODL yapanların bile piyasadan ‘defolması’ gerektiğini belirten Dow, geçtiğimiz tarihlerde Bitcoin’in gerçekten temas ettiği 3190 dolar seviyesini işaret etti ve yatırımcıları uyardı.

Kripto para piyasası geçtiğimiz Pazartesi ve Salı günü ciddi bir ralli yapmış olsa da, basın saatine göre ralliden eser yok ve Bitcoin tekrardan 4.000 dolar hattının gerisine çekildi. 3.801 dolardan işlem gören Bitcoin’i, bu yazının kaleme alındığı an itibariyle %1.81’lik düşüş yaşayan ve 0.36 dolarlık birim fiyata sahip olan XRP ile, %3.97 düşüş yaşayıp 130 doların gerisine, 124 dolara düşüş yaşayan Ethereum izlemekte.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment