Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Eski Mt. Gox CEO’su Mark Karpeles, Borsanın Satın Alınması İddiaları Hakkında Konuştu

Şuan iflas etmiş olan ancak döneminin en büyük kripto para borsalarından birisi olan Mt. Gox‘un eski CEO’su Mark Karpeles, kripto para dünyasının tartışmalı ismi Brock Pierce’nin söz konusu kripto para platformunu yeniden faaliyete geçirebileceği iddialarına yanıt verdi.

Blockchain Capital, Block.one ve EOS Alliance gibi bilinen kripto para projelerinin arkasındaki isim olarak da tanınan Pierce, ”GoxRising” isimli bir hareketi alevlendirmeyi ve belirli yasal ve teknik bariyerlerin aşılması durumunda alacaklılara ödenecek olan fonların da hızlandırılabileceğini gündeme getirdi. Uzun vadede platformu tekrardan çalışır hale getirmeyi planlayan Pierce’ye, eski CEO Karpeles’ten yanıt geldi ve Karpeles söz konusu şahsın borsayı yeniden ayağa kaldırabileceği iddiasının meşru olmadığını ifade etti.

CoinTelegraph kaynağı ile konu hakkında bir röportaj gerçekleştiren eski CEO, 2014 yılında Pierce’nin Mt. Gox’u satın almak için Sunlot Holdings Ltd adı ile niyet mektubu gönderdiğini ancak niyet mektubunun resmi süresi içerisinde hiçbir anlaşmaya varılamadığını açıkladı.

”Niyet mektubu mahkeme ve mahkemenin atadığı kayyum veya kişi tarafından onaylandıktan sonra, 45 gün içerisinde anlaşmayı varılmasını temel alan bir tekliftir.

Benim bildiğim kadarıyla 45 gün içerisinde bir anlaşmaya varılmadı ve ne mahkeme ne de kayyum böyle bir anlaşma duyurusu yapmadı. O tarihlerde mahkemede belirtilen kuralları takip etmek için avukatlarımız ile birlikte çalışıyorduk ancak konu üzerinde çalıştıklarını belirttikten sonra bir daha Sunlot’tan haber alamadık ki buna mahkemeden onay almaya yardım etme süreci de dahil.”

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment