Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Sergey Zhdanov: Bakkt, Likiditeyi Geri Getirecek ve ‘Olgunlaşan’ Endüstriye Katkı Sağlayacak

New York Menkul Kıymetler Borsası’nın (NYSE) sahibi olan Intercontinental Exchange tarafından kurulan kripto para platformu Bakkt, 2018 yılının sonlarına doğru yapılan duyurusundan bu yana kripto para topluluğu içerisinde büyük bir heyecanla beklenen yegane haberlerden birisi olarak biliniyor.

Bakkt’ın sunacağı fiziki Bitcoin vadelilerinin, kurumsal yatırımcıyı geri getireceği ve kripto para sektörünü şahlandıracağı görüşü, EXMO kripto para borsasının CEO’su Sergey Zhdanov tarafından da dile getirildi. Avrupa içerisinde türüne özgü en büyük kripto para borsalarından birisi olan İngiltere tabanlı platform, 1.5 milyon müşteriye sahip ve aylık ticari hacmi 1.5 milyar dolar civarında. CEO, yakın zamanda yaptığı bir röportajda Bakkt’ın piyasaya çıkmasının 2019 yılında ne gibi etkiler oluşturabileceğini açıkladı.

Zhdanov ilk olarak Bakkt’ın piyasaya çıkışı ile kurumsal yatırımcıların çok daha fazla ilgi göstereceğini ve yeni firmaların da sektöre giriş yapacağını dile getirdi. Sergey, kurumsal yatırımcının artmasının aynı oranda regülasyon da getireceğini düşünenlere yönelik de regülasyonların kripto para piyasasının büyümesini engelleyemeyeceğini ifade etti.

Bakkt’ın kripto para alım satım dünyasına ciddi bir likidite sağlayacağını ifade eden Sergey, piyasanın sürdürülebilir başarısı için bireyselden çok kurumsal yatırımcıya ihtiyaç olduğunu ve birçok yatırımcı için kripto paraların portföy çeşitliliği için bir numaralı yatırım olabileceğini belirtti. Sergey bunun yanı sıra kripto paralarla ilgili hypenin bittiğini, 2019 yılından itibaren gerçek adımlar ve gerçek gelişmeler yaşanacağını, kazanç düşse de piyasanın gelişmeye devam edeceğini ifade etti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment