Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Eski Ripple Kurucusu Bir Zamanlar 9 Milyar XRP Bulunan Cüzdanını Boşalttı

Eski Ripple Labs kurucusu Jed McCaleb, 8 yıllık ünlü “tacosend” cüzdanını boşalttı. Kurucunun cüzdanında sadece 48 adet Ripple bulunuyor.

Ripple’ın blockchain gezgini XRP Scan’e göre, eski Ripple kurucusu 394 bin dolar değerinde 1.1 milyon Ripple‘ını 17 Temmuz tarihinde transfer etti.

Transferden birkaç saat sonra McCalep, hesabını sildi ve hesabı artık XRP defterinde bulunmayacak.

2014 yılında Stellar’ı (XLM) kurmak için Ripple Labs’den ayrılan McCaleb, o dönemden beri 9 milyar XRP satışı gerçekleştirdi ve eski kurucunun sildiği cüzdanında sadece 16 dolarlık Ripple kaldı.

McCaleb’de toplam Ripple arzının %18,6’sı bulunuyordu. Ripple yatırımcılarının Jed McCaleb’in cüzdanını boşaltmasına oldukça sevindiği belirtiliyor. 57 bin’den fazla takipçisi bulunan XRP Whales isimli bir Twitter kullanıcısı yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

Jed McCaleb sonunda Ripplelarının geri kalanını da sattı. Artık ondan daha çok Ripple’ınız bulunuyor.

2020 yıllarının sonunda ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, XRP’nin bir menkul kıymet olduğu ve Ripple’ın yasa dışı şekilde menkul kıymet sattığı gerekçesiyle hem Ripple’a; hem de şirketin CEO’su Garlinghouse ile kurucularından Chris Larsen’e dava açmıştı.

Bu dava ile birlikte fiyatında büyük bir düşüş yaşayan Ripple, son 7 günlük periyotta %13’e yakın bir yükseliş yaşadı ve yazım esnasında 0,362 dolardan işlem görüyor.

Bazı iddialara göre Jed McCaleb’in başka bir cüzdanında 5 milyar Ripple daha bulunuyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!