Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Eski SEC Yetkilisi Uyardı: Kripto Para Borsalarını Derhal Terk Edin! İşte Nedeni

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) eski yetkilisi John Reed Stark, kripto para yatırımcılarına borsalardan derhal çıkmaları konusunda uyarıda bulundu.

Eski SEC yetkilisi John Reed Stark 8 Haziran tarihinde resmi sosyal medya hesabı üzerinden yayınladığı gönderide, kripto para sektörü yatırımcılarına borsaları bir an önce terk etmeleri konusunda uyardı.

Kripto platformlarından derhal çıkın. Daha açık bir şekilde söyleyemem. 11 yılı ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) İnternet Yaptırım Dairesi Başkanlığı’nda olmak üzere neredeyse 20 yıldır SEC’de çalışmış bir yetkili olarak söylüyorum. Her şey daha yeni başladı.

Stark, kripto ticaret platformlarının ABD regülatörleri ve yasaları tarafından kuşatma altına alındığını ve her şeyin daha yeni başladığını öne sürerken kripto para sektörüne karşı girişilen hukuki mücadelede düzenleyicilerin ve kanunların yanında yer aldığını dile getirdi.

Eski yetkili kripto para platformlarının yüksek derecede riskli olduğunu ve regülatif boşluklar nedeniyle birçok yasa dışı finansal faaliyete açık olduğunu belirtirken bu platformların SEC’ye kayıt olmamasının müşterilerini içten ve dıştan birçok tehdide açık hale getirdiğini savundu.

Finansal şirketlerin SEC’ye kayıt olmasının yatırımcı ve platform arasında çıkar çatışması oluşmasını engellediğini, platformun yatırımcıları riskler konusunda doğru bilgilendirmesini sağladığını ve platformun ticaret politikaları hakkında yeterli ve doğru bilgilendirmeyi yapmasını zorunlu kıldığını ifade eden Stark, kayıtsız platformların bu konuda tamamen serbest olduğunun altını çizdi.

Stark’ın açıklamalarına göre SEC kayıtsız bir platform, kayıtlı olanların aksine altyapı, saklama koşulları, veri depolanması, asgari sermaye yeterliliği ve etik gibi konulardaki kurallardan bağımsız olarak faaliyet gösterebiliyor.

Ayrıca yapılan açıklamaya göre SEC kaydı olmayan platformların siber güvenlik, yatırımcı koruması prosedürleri ve müşteri gizliliği kurallarından da feragat edebildikleri görülüyor.

Bu noktada SEC kayıtlı bir şirketin her türlü faaliyetinin SEC tarafından izlenebildiğine dikkat çeken eski yetkili, kayıtsız platformlara erişemeyen SEC’nin dolandırıcılığı ve haksız faaliyetleri engelleme konusunda yetersiz kaldığını öne sürdü.

Stark’ın açıklamalarına göre SEC kaydı, platformları, kullanıcıları ve sektörü çeşitli risklerden koruyan kriterleri oluşturuyor. Bu kriterler ayrıca ABD’yi en güvenli, en sağlam ve en cezbedici piyasalardan biri yapıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!