Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Eski Tayland Maliye Bakanı’ndan Kripto Paralara Denetim Çağrısı

Tayland’ın eski maliye bakanı, kripto para birimi ticareti ve ICO’lar çerçevesindeki yeni düzenlemelere verdiği desteği dile getirdi.

Korn Chatikavanij daha önce 2008’in sonu ile 2011’in ortası arasında ülkenin maliye bakanı olarak görev yapmıştı. Şimdilerde de girişim destekleme platformu Thai Fintech Derneği’nin başkanı olan isim, geçen haftaki röportajında derneğinin Tayland Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonunun (SEC) teknolojik faaliyetler için özel kurallar getirme tasarısını desteklediğini söyledi.
Bangkok Post’un bir Cuma günkü haberine göre Korn,

“SEC’in dijital varlıkları yöneten tek kuruluş olmasına izin vermekle ilgili Maliye Bakanlığı’nın görüşüne katılıyorum, çünkü kendileri zaten menkul kıymetleri denetliyor ve dijital varlıklar konusunda uzman.” dedi.

Korn’un yorumları tahmini bitiş tarihini iki kez aşarak 22 Ocak’ta sonlanan bir kamuoyu görüşme döneminden sonra geldi. Gözden geçirme sürecinin olası bir sonucu, mevcut “yatırım katılımı” kurallarının kripto para satışlarına da uygulanması olup, Tayland’daki ICO’ları yürütenlere sermaye gereksinimi getirecektir.

Halkla anlaşma sürecinin tamamlanmasının ve çarşamba günü hükûmet yetkilileriyle ortak bir toplantı gerçekleştirilmesinin ardından Tayland’daki devlet kurumları, gazeteye gelecek ay içinde kripto para birimleri ve ICO’lar hakkında düzenleyici bir tasarı oluşturmayı kabul ettiğini belirtti.

Yetkililer, Şubat ayı ortasında önümüzdeki haftalarda yeni kurallar beklenmesi gerektiğini söyleyen başbakan yardımcısı Somkid Jatusripitak da dahil olmak üzere, medyaya verdikleri son demeçlerde bir zaman çizelgesi oluşturulmasını önerdiler.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment