Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Eski ve Tecrübeli Goldman Sachs Yöneticisi, Blockchain Odaklı Hedge Fonuna Katıldı!

25 Ocak tarihinde Finance Magnates kaynağının aktardığı habere göre, eski bir Goldman Sachs yöneticisi olan Marco Lim, Hong Kong tabanlı ve blockchain ile kripto para odaklı bir hedge fonu olan MaiCapital‘e yönetici ortak olarak geçiş yaptı.

Lim, MaiCapital hedge fonuna geçmeden önce dünyanın en büyük bankalarından Deutsche Bank, Credit Suisse ve Forex Capital Markets gibi diğer önde gelen finansal kurumlarda çalışmış ve LinkedIn profilindeki bilgilere göre özellikle döviz alım satımında uzmanlaşmış. Lim, yeni geçiş yaptığı MaiCapital bünyesinde temel olarak satış ve pazarlamadan sorumlu olacak ve bankalardaki tecrübesini buraya aktaracak.

MaiCapital bünyesinde kurucu ortak olan Benedict Ho ise, konu hakkında yaptığı açıklamada Marco’nun temel olarak pazarlamaya odaklanacağını ve MaiCapital için stratejik ortaklıklar kurmaya çabalayacağını ifade etti. Lim’in yatırım bankacılığı bünyesinde elde ettiği tecrübelerinin, MaiCapital’in kripto para yönetim sektöründeki konumunu arttıracağını dile getiren Benedict, yeni işe alımdan oldukça mutlu olduklarını da dile getirdi.

Blockchain ve kripto para sektörü, kripto paraların değerinde yaşanan sert düşüşe rağmen hala tam hız büyümeye devam ediyor. Bu ayın başlarında eski bir JP Morgan Chase yöneticisi olan Etienne Amic, blockchain tabanlı emtia alım satım platformu olan Vakt’a CEO olarak geçiş yapmıştı. Amic temel olarak Vakt bünyesinde emtiaların alınıp satılmasından sorumlu olacak ve kripto paralar için yeni bir alan olan ‘dijital emtia’ kavramına odaklanacak.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment