Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hindistan Yüksek Mahkemesi Hükümete Kripto Para Regülasyonları İçin 4 Hafta Süre Tanıdı

İddialara göre Hindistan Yüksek Mahkemesi ülkede regülasyonlardan sorumlu yetkililere ve hükümete, kripto para regülasyonları ile ilgili bir karara varmaları için dört haftalık bir süre tanıdı ve mahkeme bu süreden sonra kripto paralarla ilgili devam eden davalarda kararını açıklayacak. Mahkemenin karar vermesi gereken en önemli dava ise Merkez Bankasına karşı açılan bankacılık yasağı davası olarak bilinmekte.

Özellikle Hindistan içerisinde kripto paralarla ilgili olayları takip eden Crypto Kanoon kaynağının aktardığına göre, 4 haftalık süre oldukça büyük bir öneme sahip. Mahkemenin en son kripto paralarla ilgili bir duruşma yaptığı tarih 17 Ocak olarak bilinmekte ve yargıç bu duruşmada RBI’nin bankalara kripto paralarla ilgili koyduğu yasağın duruşmasını Şubat ayının son haftasına erteleme kararı almıştı.

Hindistan Merkez Bankasına karşı olayı mahkemeye taşıyan bir numaralı davacı IAMAI olarak bilinen Hindistan İnternet ve Mobil Birliği olmuştu. Bilindiği üzre Hindistan’ın Merkez Bankası RBI  geçtiğimiz yılın Nisan ayı tarihlerinde bir genelge yayınlayarak bankaların kripto paralarla işlem yapan firmalara hizmet vermesini yasaklamıştı. Bu olayın sonunda da bankalarla işlem yapamayan Zebpay gibi kripto para borsaları kapanmak zorunda kaldı.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment