Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Warren Buffett: Bitcoin Sadece Şarlatanların Kandığı Bir Hayaldir

Berkshire Hathaway CEO’su Warren Buffett, Bitcoin‘in yalnızca “şarlatanların” ilgisini çeken bir “hayalden” ibaret olduğunu düşünüyor.

Berkshire Hathaway CEO’su Warren Buffett bugün CNBC’deki bir programa katılarak röportaj verdi ve kripto paralar hakkında konuştu. Şu ana dek Bitcoin hakkında yaptığı olumsuz eleştirilerle tanınan Buffet, bunların arasına bir yenisini ekledi.

Buffett’a katıldığı röportaj sırasında Bitcoin hakkındaki olumsuz fikirlerini değiştirip değiştirilmediği soruldu. Buffett ise bu soruya Bitcoin’in bir “hayalden” ibaret olduğunu ve fikrini değiştirmediğini söyleyerek yanıtladı.

Buffett bu cevapların yanı sıra Bitcoin’in aslında kendine has bir değerinin olmadığını, ayrıca Blockchain teknolojisinin de Bitcoin’den bağımsız olabileceğini belirtti. Buffett, Bitcoin’in herhangi bir şey “üretmiyor” oluşunu da eleştirdi:

“Tüm gün ona bakıp dursanız yine de küçük Bitcoinlerin üretildiğini filan görmezsiniz. Tüm bunlar aslında bir hayalden ibaret.”

Buffett Bitcoin hakkındaki görüşlerini değiştirmediğini, Bitcoin’in şu anki durumunun pek iyi olmadığını belirtse de bu durumun değişebileceğini de söyledi. Bitcoin’in geleceğine inanan kişiler hakkında konuşan Buffett, Bitcoin’in bundan “bir yıl sonra” bambaşka bir pozisyonda olabileceğini vurguladı.

Buffett, bundan birkaç ay önce Berkshire Hathaway’in düzenlediği yıllık toplantıya katılmış ve kripto para piyasasının sonunun “kötü olacağını” söylemişti. Buffett o dönemde yaptığı açıklamalarda Bitcoin’in “fare zehrinden” farksız olduğunu dahi belirtmişti.

Kendisinin bu yorumları kripto para destekçileri tarafından pek hoş karşılanmıyor olsa da Buffett görüşlerini değiştirmemiş gibi görünüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment