Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum 100 Doların Üzerine Çıkamıyor: Peki Buna Sebep Ne?

Bir dönem 1000 dolar seviyelerini aşan ve kripto para piyasalarında büyük sansasyon yaratan Ethereum için işler hiç de iyi gitmiyor. Şu anda çift haneli fiyatlarda işlem gören ve yatırımcısını üzen Ethereum için, yaşanan düşüş üzerine çeşitli teoriler kripto para piyasalarında dillendiriliyor.

Teknoloji dergisi ZDNet’in yayınladığı raporara göre, Ethereum ağında hack saldırıları son dönemde giderek artmış durumda. Hem yatırımcılardan hem de madencilerden, çeşitli kötü niyetli yazılımlar ile ETH çalan hackerların sayısının giderek arttığını ifade eden dergi, bu sebeple de ETH fiyatındaki düşüşün devam ettiğini ifade ediyor.

Yayınlanan inceleme yazısında, dergi ekibi tarafından şu ifadeler kullanıldı:

”Ethereum ağında hackerların etkisi sürmeye devam ediyor. Her ne kadar ETH özelinde yaşanan fiyat düşüşü iyice artarak devam etse de, para halen paradır ve hackerlar bunun bilincinde. Özellikle de bu parayı haksız yere elde ettiklerini düşünürsek, bu işlemlerin devam etmesi pek de büyük bir sürpriz değil.”

Dergi, aynı zamanda 2018 yılının cryptojacking aktiviteleri için son derece yoğun geçtiğini de ifade etti. Çeşitli kötü amaçlı yazılımlar ve diğer süreçler sonrasında birçok kişi ellerindeki kripto paraları kaybetti ve bu kripto paralar kötü niyetli kişilerin eline geçti.

Bu aktivitenin önlenmesi ve bu uğurda gerekenin yapılması için de aksiyon çağrısında bulunan dergi, bu olayların piyasanın meşruiyetini çok olumsuz etkilediğini de ifade ediyor.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment