Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

PwC İle Madencilik Devi BitFury, Rusya’da Blockchain Eğitimi Verecek

Dört büyük danışmanlık firmasından birisi olarak da tanınan PricewaterhouseCoopers (PwC), 13 Aralık tarihinde yaptığı bir basın açıklaması ile, önde gelen madencilik ve blockchain yazılım şirketlerinden BitFury Group ile bir ortaklık imzaladığını duyurdu. Söz konusu ortaklığın temel odak noktası ise, Rusya içerisindeki işletmeler için Blockchain hızlandırıcı eğitim programı sunmak.

Yapılan basın açıklamasına göre, PwC çoktan Bitfury’nin blockchain uygulamaları kurmak için ürettiği açık kaynaklı yazılımı Exonum’u, eğitsel amaçlar ve seminerler için kullanmaya başlamış bile. Açıklamanın devamında bu hızlandırıcı eğitsel programın temel amacının, danışmanlık devinin Rusya içerisindeki kurumsal müşterilerinin ”mevcut ihtiyaçlarının” karşılanması olduğu da vurgulanıyor. PwC’nin Rusya şubesinde bir danışman olarak görev alan Victor Nelin, BitFury ve PwC’nin önümüzdeki bir kaç yıl içerisinde farklı endüstri ve sektörlerdeki firmalara ”temel olarak yeni” ürünler sunacağını açıkladı.

Söz konusu açıklamada PwC’nin enerji sektöründe blockchain uygulaması hakkında yaptığı araştırmalara da yer verildi. Şirket blockchain teknolojisinin modern ekonomiyi inanılmaz bir şekilde etkileyebileceğini ve personel ile alt yapı masraflarının ciddi anlamda azaltabileceğini düşünmekte. Tabii bunun için şirketlerin blockchain teknolojileri ile otomasyona sokulması gerekiyor.

2018 mali yılı içerisinde 41 milyar dolarlık bir geliri olan PwC’nin, blockchain sektörüne karşı olan bu iştahı, aslında genel olarak oldukça olumlu bir gelişme. Firma ”Büyük Dörtlü” olarak bilinen danışmanlık firmaları arasında şu an ikinci sırada yer almakta.

BitFury daha önce de Rusya’daki bir üniversite ile blockchain eğitimi konusunda anlaşma sağlamıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment