Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum 2.0 Doğrulayıcıları Ne Zaman Para Kazanmaya Başlayacak?

Ethereum 2.0 için geri sayım başlamışken stake faaliyetleri de birkaç gün önce etkinleştirildi. Operasyon şu an için istenilen hızda büyümese de, erken yol almış doğrulayıcılar ne zaman para kazanmaya başlayacaklarını sorgulamaya başladılar. Bakalım, Ethereum 2.0 erkenden katılanlar için bir “sabreden derviş muradına ermiş” hikayesine dönecek mi?

Resmi olarak mevduat sözleşmesinin başlamasından bu yana 6 gün geride kaldı. Alım Ethereum 2.0 için beklenen ilgi ile istenilen hızda gerçekleşme de; 50 binin üzerinde ETH sahiplik kanıtı (Proof-of-stake) algoritması ile stake edilmeye başlandı. Stake faaliyeti şu an ETH kullanan tabana inemedi ve Ethereum kurucu ortağı Vitalik Buterin ve birkaç ETH balinası gibi yalnızca Ethereum fanatikleri arasında kaldı.

Erkenciler ödülleri kapacak mı?

Şu an birçok Ethereum sahibi ellerindekileri stake etmek için Beacon Chain’in ağ hayatına başlamasını ve stake faaliyetinin çok daha kolay hale gelmesini beklerken, erken davrananlar da yok değildi. CryptoPotato’ya göre erken davrananlar yatırılan miktar arttıkça, getiriler zamanlar azalacağı için en büyük ödülleri kazanabilirler.

Cinneamhain Ventures ortağı Adam Cochran Twitter hesabından, bu kanıyı destekler nitelikte açıklamalarda bulundu. Cochran insanların ETH 2.0 kapsamında stake etmenin olumlu yönlerini tam olarak kavramadığını öne sürdü ve şu an operasyonun yavaş ilerlemesinden dolayı erken davrananların büyük kâr elde edeceğini söyledi.

Doğrulayıcı kazanç oranları

EthHub’da yayınlanan bilgilere göre Ethereum 2.0 ağında doğrulayıcı kazançları ise şu şekilde açıklandı:

  • 1 milyon ETH – yıllık %18.10
  • 3 milyon ETH – yıllık %10.45
  • 10 milyon ETH – yıllık %5.72
  • 30 milyon ETH – yıllık %3.30
  • 100 milyon ETH – yıllık %1.18

Yayınlanan tabloya göre, ağdaki Ethereum miktarı arttıkça stake faaliyetlerinden elde edilecek kazanç oranı da azalıyor. Bu ters orantıdan dolayı erken katılım gösterenler ilk etapta, daha fazla kazanç elde edebilirler.

ethereum-2-0-ne-zaman

Ethereum 2.0 için 1 Aralık hayal olabilir

Şimdiye kadar stake edilen Ethereum miktarı ulaşılması gereken toplamın yalnızca %9,6’sına denk geliyor. Ethereum 2.0 aşamaları içinde Beacon Chain oluşumunun hayata geçirilmesi için 524 bin 288 ETH’ye ulaşmak gerekiyor ve ilk haftadaki performansa bakıldığında bunun için daha çok yol kat edilmesi şart. Ethereum 2.0 ağına geçişin gerçekleştirilmesi için 473 bin 956 ETH’nin daha stake edilmesi lazım.

Twitter’da 50 bine yakın takipçisi olan kripto para yorumcusu Omar Bham’ın da desteklediği gibi şimdiye kadar olması gerekenin yalnızca %10’u stake edildiği için 1 Aralık lansmanın suya düşme ihtimali giderek yükseliyor. Vİtalik Buterin, “Phase 0” için 1 Aralık tarihini işaret etmiş ve bunu geçtiğimiz hafta Twitter hesabından duyurmuştu. Fakat çoğu piyasa uzmanına göre teknik şartlar ve şu anki durum ele alındığı bu tarih iyimser bir tahmin olarak görülebilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!