Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum 2.0 İçin “Fişeği Yakmaya Hazırız” Açıklaması

Ethereum 2.0 güncellemesi için yeni bir açıklama daha geldi. Güncelleme için çalışan geliştiriciler adına Ben Edgington, uzun zamandır beklenen Beacon Chain’in startı için “fişeği yakmaya hazırız” açıklamasını yaptı.

Ethereum 2.0 güncellemesinin henüz ne zaman tamamlanacağı bilinmiyor. Ethereum topluluğunca güncellemenin yine de 2021’den önce geleceği tahmin ediliyor. Çıkış tarihi için net bir açıklama hâlâ yapılmamış olsa da Ethereum geliştiricisi, güncelleme ile alakalı yeni bir açıklama yaptı. Ethereum geliştirici firması olan ConsenSys’un ekibinden Ben Edgington, açıklamayı blog yazısı aracılığıyla paylaştı. Buna göre, Ethereum 2.0 için merakla beklenen Phase 0 lansmanı, çok yakın zamanda gerçekleşecek.

“Ethereum 2.0, yine de iyileştirme bekliyor”

Edgington, güncelleme ile alakalı hâlâ birkaç pürüzlü noktanın bulunduğunu söyledi. Geliştiriciye göre yeni güncelleme için yapılması gereken iyileştirmeler henüz bitmedi. Edgington, şöyle devam etti:

“Denetim iyi gidiyor, tam olarak sonuçları de gelecek hafta içerisinde alacağız. Sonrasında da fişeği yakmaya hazırız.”

Ethereum 2.0 güncellemesindeki mevduat sözleşmesi, güncellemenin dönüm noktalarından biri olarak sayılıyor. Ancak bu sözleşme, daha önce birtakım gecikmelere maruz kalmıştı. Geliştiricilerden kaynaklı olan bu gecikmeler, güncellemenin performans ve güvenliğinin sorunsuz bir şekilde çalışabilmesi için yapılan ekstra denetimler sebebiyle yaşandı.

Edgington, Medalla test ağıyla alakalı da bilgi verdi. Geliştirici, doğrulayıcıların etkin olmaması nedeniyle üç hafta kadar durdurulmasının ardından testlerin tekrar başlatılacağını belirtti. Test ağının kesinliğe ulaşması için onaylayıcıların üçte ikisinin çevrim içi kalması gerekiyor. Ancak bu rakam son zamanlarda %50 oranında düşüşe geçmişti.

26 milyon Ethereum borsalarda tutuluyor

Analiz platformu ViewBase, yakın zamanda Ethereum ile alakalı bir istatistik paylaştı. Buna göre sirkülasyondaki Ethereum arzının %24’ünün borsalarda tutulduğuna ve bu oranın borsalardaki Bitcoin (BTC) oranının tam üç katı olduğuna ulaşıldı.

ViewBase’in analizine göre borsalardaki toplam ETH miktarı, 26 milyon 768 bin 260 adet. Bu da toplam ETH’nin yaklaşık %24’üne denk geliyor. Bu oranın para cinsinden değeri ise 10.3 milyar dolar. Ayrıca dolaşımdaki BTC arzının ise sadece %8.1’i borsalarda tutuluyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!