Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum Geliştiricileri, Ağda Daha Sık Hard Fork Yapmayı Düşünüyor

Ethereum geliştirici toplantısında, konu başlıklarından bir tanesi de, hard forkların aralarındaki sürenin kısaltılması oldu. Toplantıya moderatörlük yapan Tim Beiko, bu sürecin sonunda ağdaki hard fork sürecinin azalmasını ve boyutunun da aynı oranda küçülmesini sağlayabileceklerini ifade ederken, buna Ethereum geliştirici ekibinden farklı reaksiyonlar geldi.

İlk üç yanıt özellikle negatif olarak dikkatleri çekerken daha sonra ise bazı geliştiriciler bu üç ayda bir olarak belirlenen hard fork sürecinin, biraz kısa olabileceği yorumlarını yaptı. Geliştirici ekibi, buna karşın kısa aralıklı ve az yüklü hard fork sürecinin mantıklı olabileceğini de not düştü.

Ancak, Ethereum ekibinin şu anda bir hard forku tamamlaması için en az 6 ay gerektiğini ifade eden geliştiriciler, bu sebeple de süreyi kısaltmak istiyorsak, bazı süreçleri otomatize etmemiz gerekir, yorumunu yaptı.

Bununla birlikte, kısa süreli hard forkların işi bir nebze de olsa aceleye getirebileceği yorumları yapılırken, bu durumun da güvenlik açıkları yaratma ihtimalinin bulunduğu ifade edildi. Aynı zamanda bu tarz sık hard forklar sonucunda; birtakım bugların yaşanmasının da mümkün olabileceği kaydedildi.

Ethereum ağının yol haritasının önemli paydaşları arasında gösterilen tüm bu hard forklar sonucunda ise, ağın algoritma modelinde değişiklik olacak. Ethereum ağının, Proof of Work’ten Proof of Stake’e geçmesi için yapılan bu hard forklar, o sebeple de hem ETH ağının hem de kripto para sektörünün gündeminde yer alıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment