Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum Classic: Ağa Saldırı Yapılmıyor, İddialar Asılsız

Bazı haber kaynakları bugün erken saatlerde Ethereum Classic ağında bir saldırı düzenlendiğini aktardılar. Bu kaynaklara göre Ethereum Classic blockchaini, olası bir yüzde 51 saldırısıyla karşı karşıyaydı. Ethereum Classic ise kısa süre önce bir gönderi paylaştı ve bu iddiaları yalanladı.

Ethereum Classic ağının olası bir saldırı tehlikesiyle karşı karşıya olduğu iddiası ilk olarak Çin’deki haber sitelerinden CoinNess tarafından ortaya atıldı. Bu habere göre Çin’deki SlowMist adlı bir güvenlik şirketi, Ethereum Classic ağının saldırıya uğrayabileceğine dair açıklama yaptı.

Bu saldırı hakkında pek detay vermeyen SlowMist, bunun bir yüzde 51 saldırısı olabileceğini açıkladı. Kısa süre içerisinde haber sitelerinde yayınlanan bu açıklamalar, Ethereum Classic fiyatının düşmesine yol açtı.

Asılsız İddia

Ethereum Classic yetkilileri, ortaya atılan bu iddiaları kısa süre içerisinde fark ettiler. Ethereum Classic’in Twitter hesabında olası bir FUD (korku, belirsizlik, şüphe) akımının önüne geçebilmek için bir açıklama yayınlandı.

Ethereum Classic’in Twitter hesabında yayınlanan gönderi şu şekilde:

“Bir ‘çifte harcama’ saldırısına ilişkin dedikodular dolanıyor. Elimizdeki verilere göre Ethereum Classic ağı sorunsuz olarak çalışmaktadır.”

Ethereum Classic, bu açıklamanın yanı sıra kripto para borsalarından da bir ricada bulundu. Ethereum Classic’in borsalardan istediği şey şu şekilde:

“Tüm borsaların ve maden havuzlarının para yatırma ve para çekme işlemlerinin doğrulanma süresini arttırmalarını rica ediyoruz.”

Ethereum Classic, ortada herhangi bir saldırı tehlikesi olmadığını belirtse de bazı kişiler bu açıklamaya güvenmiyorlar. Yaşanacak herhangi bir gelişmeyi Koin Bülteni üzerinden takip edebilirsiniz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment