Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Gürcistan Kripto Para Madenciliğinde Liderliğe Koşuyor

Kripto para şirketlerinden Spotcoin’in araştırmalarına göre Dünya üzerindeki kripto para üretiminin yüzde 15’i Gürcistan’dan gerçekleşiyor. Bu da Gürcistan’ı kripto para madenciliği konusunda Çin’in hemen arkasından ikinciliğe yerleştiriyor.

Gürcistan’da Madencilik

Yerel haber kaynaklarından Georgia Today‘in haberine göre Gürcistan’da kripto para madenciliği yapan kişilerin sayısı git gide artış gösteriyor. Öyle ki Gürcistan, bu alanda Dünya’nın önde gelen ülkelerinden biri haline gelmiş durumda.

Tiflis merkezli bir kripto para şirketi olan Spotcoin’e göre Gürcistan, Dünya üzerinde en çok kripto paranın kazıldığı ikinci ülke durumunda. Küresel çaptaki kripto para madenciliğinin yüzde 15’i, Gürcistan’da yapılıyor.

Madencilik Masrafları

Kripto para madenciliği yapmanın bir hayli masraflı olduğu biliniyor. Madencilik yapmak için kullanılan ekipmanlar, bu ekipmanların tükettiği elektrik miktarı, ekipmanlar için kullanılan tesis vb., bu işi oldukça pahalı yapıyor.

Bitcoin ve diğer kripto paraların fiyat bazında düşüş yaşaması, bu işin daha da zorlaşmasına yol açıyor. Piyasadaki düşüşler nedeniyle küresel çaptaki madenci sayısının azaldığı biliniyor.

Gürcistan’ın Avantajları

Dünya genelindeki kripto para madencileri, bu işi olabildiğince ekonomik şekilde sürdürebilmek için belli başlı ülkelere yoğunlaşmış durumdalar. Bu ülkelerden biri Gürcistan

Gürcistan özellikle son zamanlarda kripto para madencilerinin ilgisini çekmeye başladı. Bunun ana sebepleri arasında ise Gürcistan’daki ucuz elektrik fiyatlarını, kripto para piyasasına hoşgörüyle yaklaşılıyor olmasını ve ülkedeki hidroelektrik santrallerini gösterebiliriz.

Ülkenin sunduğu tüm bu imkanlar, kripto para madencilerinin ilgisini çekmeye yetiyor. Gürcistan’daki vatandaşlar fazladan gelir elde edebilmek için madencilik yapmaya başlıyorlar. Gürcistan bunun yanı sıra başka ülkelerden göç de alıyor. Bu göçlerin de en azından yakın gelecekte sonu görünmüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment