Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum Cüzdan Adreslerinde Ani Düşüş: Uzmanlar ETH Fiyatında da Keskin Bir Düşüşü İşaret Etti

Uzmanlara göre Ethereum (ETH) cüzdan adreslerinde yaşanan ani düşüş ile birlikte yatırımcılar Ethereum fiyatında keskin bir düşüşle karşılaşabilir. 

Glassnode verilerine göre Ethereum adreslerinin sayısı son 24 saatte %50 düşüş gösterdi. Uzmanlar bir gün içerisinde 48.000’den 24.000’e düşen adres sayısının fiyatta da bir düşüşe neden olabileceğini düşünüyor.

Resim

Analist Ali Martinez 28 Eylül tarihinde sosyal medya hesabı üzerinde yaptığı paylaşımda, Ethereum cüzdan adreslerinde yaşanan ani düşüşün fiyatta da keskin bir düzeltme anlamına gelebileceğini ifade etti.

Martinez paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

Her gün oluşturulan yeni Ethereum adreslerinin sayısı son 24 saatte %50’den fazla düşerek önemli bir darbe aldı. Genel olarak, bir blockchainde oluşturulan yeni adreslerin sayısındaki sabit düşüşler zaman içerisinde dik bir fiyat düzelmesine yol açar.

Ethereum Merge güncellemesinin ardından düşüşe geçmiş ve menkul kıymet olma yolunda ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) radarına girmişti. SEC Başkanı Gary Gensler, Merge güncellemesiyle birlikte İş Kanıtı (PoW) sisteminden Hisse Kanıtı (PoS) sistemine geçen Ethereum’un sahip olduğu “staking” hizmetinden dolayı menkul kıymet statüsüne girmiş olabileceğini belirtmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!