Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitwise Ethereum İçin Gün Sayarken Solana İçin Umutsuz: Başta Başarısız Olacak!

Bitwise’ın uyum sorumlusu (CCO) Katherine Dowling’e göre Ethereum ETF lansmanı çok yakında gerçekleşebilir.

Katherine Dowling kısa süre önce Bloomberg Crypto’ya yaptığı açıklamada, spot Ethereum ETF sürecine ilişkin konuştu. 8 farklı şirketin ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) sunduğu Ethereum ETF başvurusunun nihai sona yaklaştığını belirten Dowling, S-1 dosyalarındaki sorunların giderek azaldığını kaydetti.

S-1 dosyalarına gelecek olacak Ethereum ETF’i için nihai son olacak ve ardından listeleme işlemi gerçekleşecek:

SEC ile bu ürünlere yönelik beklentiler konusunda iletişimimizin aslında oldukça memnuniyet verici olduğunu düşünüyorum. Bu da tüm işaretlerin yakın olduğumuz yönünde olduğunu gösteriyor. Lansmanda bitiş çizgisine yaklaştık.

Dowling, Gary Gensler’in liderliğindeki bir SEC’nin Bitcoin ve Ethereum dışında ETF onayı vermeyeceğini belirterek Solana ETF’i bekleyen yatırımcıları hayal kırıklığına uğrattı.

15 Temmuz’a kadar onay gelmesi bekleniyor

SEC 23 Mayıs’ta 19b-4 formlarını onaylamış ve gözler S-1 dosyalarına çevrilmişti. Özellikle Ethereum staking seçeneğine karşı soğuk bir tavır sergileyen SE, bu maddenin dosyalardan çıkarılmasını talep etmişti. 8 şirketin tümü buna uygun revizeleri gerçekleştirdi.

Bloomberg’in kıdemli ETF analistleri onayın temmuzun ilk haftasında geleceğini düşünüyordu fakat ufak aksaklıkların ardından en çok konuşulan tarih 15 Temmuz oldu.

Dowling’inde ifade ettiği gibi henüz net bir tarihten söz etmek mümkün olmasa da spot Ethereum ETF onayı için sayılı gün kaldığını anlaşılıyor.

Spot Bitcoin ETF onayı öncesinde pozitif bir etki yaratmıştı fakat onayın ardından BlackRock gibi kurumlardan gelen milyarlarca dolarlık para akışı fiyatın yükselişine daha fazla katkı sağladı.

Benzer bir durum Ethereum için de gerçekleşebilir ve onay öncesi beklenen performansı sergileyemeyen Ethereum nihai onayın ardından daha iyi bir konuma ulaşabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!